21-22. maini toimuval festivalil näeb esinejaid seitsmest Euroopa riigist, kelle hulgas on ka Norrast pärit gooti-metalbänd Sirenia ning Prantsusmaa sümfooniline progressive-metalbänd Adagio. Platsil, mis mahutab 100 000 tuhat pealtvaatajat, esinevad veel artistid Saksamaalt, Venemaalt, Poolast ja Ukrainast.

Shanoni kutsus esinema Ukraina tähtsaimale muusikasündmusele, mis toimub Hersoni linnas, 70 km kaugusel Musta mere äärest, festivali peapromootor. „Meiega võeti ühendust ja räägiti esinemisest Ukrainas. Kui aru saime, mis festivaliga tegu, olime loomulikult kohe nõus! Plaanime anda korraliku show ning esitame umbes poole meie repertuaarist inglise keeles“, räägib bändi laulja Taavi Immato.

Shanoni esiksingel "Üksinda“ mängib juba pikemat aega kohalikes raadiojaamades ning samuti tutvustatakse bändi iganädalases muusika-telesaates.
Festivali raames toimub veel traditsiooniline jalgpallimatsh, milles osalevad eri bändide fännid. "Ka Shanoni-tiim on juba moodustatud ja harjutatakse hoolega," naerab bändi kitarrist Janek. "Samuti on meiega kokku lepitud mõned tele- ja raadiointervjuud ning meid paluti ka nn. puuistutamistseremooniale. Me küll täpselt ei tea, mida see tähendab ja kus see toimub aga eks see siis selgub juba kohapeal."

"Oleme igatahes elevil ja kõik fännid võivad meid ära saatma tulla 18. mail. Buss stardib Janeki juurest hommikul 05.15!"