Raadio Energy omanik on eraisik Andres Käverile kuuluv OÜ Clembia, kes on raadios reklaamimüügiõigused müünud raadioid Sky Plus, Raadio Eesti, Sky ja Russkoje Radio haldavale Taevameedia AS-ile.

Proovina mängib muusika sagedustel 93,2 megahertsi Talllinnas ja 99,2 megahertsi Rakveres juba alates 1. augustist, ütles BNS-ile uue raadiojaama reklaamimüüki korraldava Taevameedia AS programmidirektor Meelis Tõrv.

"Kui me saame kultuuriministeeriumilt vastava ringhäälinguloa, siis soovime tulevikus loomulikult oma leviala laiendada," märkis Tõrv.

Tõrva sõnul soovivad omanikud kujundada Energy'st ööpäevaringselt muusikat mängiva tantsuraadio, mis mängib mõnevõrra sarnaselt ööklubidele viimaste aastate tantsuhitte.

"Energy on selline jaam, kus mängib ainult muusika ning diskorite jutt puudub," rääkis Tõrv. "Raadioid, kus räägitakse on meie hinnangul Eestis juba palju, vaid muusikat mängivaid mitte."

Tõrva hinnangul võib uut raadiojaama teatud määral võrrelda eelmisel aastal tegevuse lõpetanud Mega FM-iga, kuigi täpselt samat formaati kasutama ei hakata.

Algselt soovis omanik kasutada uue raadio nimena NRJ FM, kuid loobus sellest ettevõttega mitte seotud samanimeliste jaamade tegevuse tõttu Skandinaaviamaades ja ka Prantsusmaal.