Nik West on salvestanud ning musitseerinud ka paljude teiste kuulsustega, nagu Marcus Miller, Lenny Kravitz ja John Mayer. Ta on esinenud külalisena populaarses telesaates The American Idol ning Westi versioon AC/DC loost „Back In Black" tegi noorest naisest Aerosmithi laulja Steven Tyleri uue lemmiku. Eurythmicsi liige Dave Stewart on teda nimetanud aga naissoost Lenny Kravitziks.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul saabub Nik West Augustibluusile suurepärase 7-liikmelise bändiga. "Nik Westi muusika koosneb funky, soul'i, bluusi, R'n'B ja roki elementidest ja sellisena kehastab ta suurepäraselt Ameerika juurtemuusika tänapäeva. Ta on virtuooslik bassimängija ja ülimalt haarav laulja, kuid ma arvan, et teiste tuhandete andekate muusikute hulgast tõstab teda esile just tema eriline lavaline sarm. Võib öelda, et ta on omaette vaatamisväärsus," kommenteeris Ukareda.

Ka lauljatar Dagmar Oja on Nik Westi tegemistega hästi kursis ning on jälginud tema esinemisi internetist sotsiaalmeedia vahendusel. Uudis Ameerika lauljatari esinemisest Augustibluusil tegi ta tuju heaks. "Ta on vapustav bassist ja laulja – tõeliselt gruuvi! Olen 5. augustil Haapsalus kohal," ütles Oja.

Mõned aastad tagasi mitmeid Arizona osariigi kergejõustiku rekordeid purustanud 27-aastane lauljanna otsustas muusikasõprade rõõmuks lõpuks muusikukarjääri kasuks ja lööb nüüd kaasa ka mitmetes naissoost muusikuid toetavates programmides nagu Girl Rock Nation, RNR Camp for Girls ning konkursi Queen Of Strings korraldustöös. Nik West teab, kui keeruline on naisena muusikamaastikule siseneda. Ta on öelnud, et tüdrukuna pead olema poistest vähemalt kaks korda parem, et sind peetaks pooltki nii heaks. Ekstravagantse välimusega kitarrist ja lauljatar on jõudnud ka paljude ajakirjade esikaantele, millest märkimisväärseimad on Bass Player Magazine, American Musical, iBass Magazine, Bass Musician Magazine, Bassiste Magazine ja mitmed teised.

Tema 2011. aastal ilmunud esimese stuudioalbumi "Just in the Nik of Time" salvestamisel tegi noor daam koostööd Michael Jacksoni kunagise produtsendi Glen Ballardiga ning esikalbum sai kriitikute ja fännide poolt eriliselt sooja vastuvõtu osaliseks. Vahetult enne Augustibluusi ilmub Nik Westi teine stuudioalbum.

Tänavune Augustibluus toimub 5. ja 6. augustil Haapsalus. Festival viib bluusilainele kogu Haapsalu ning muudab linna muusikasõprade jaoks tõeliseks paradiisiks. Tänu aasta-aastalt kaalukamaks muutuvale programmile, märkimisväärsele publikuhuvile ja positiivsetele arvustustele paljudes rahvusvahelistes muusikaväljaannetes, on Augustibluus saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus.

Festivali passid on müügil Piletilevis. Mai lõpuni maksab festivali pass 36 eurot. Lisainformatsiooni leiab kodulehelt www.augustibluus.ee.