Algatuse eestvedaja on Tartu Kontserdi peaprodutsent Väino Land, kes tegi koos tuurile suunduva kollektiivi vokalisti Taavi Petersoniga neljale Ruja endisele liikmele (Jaanus Nõgisto, Margus Kappel, Andrus Vaht, Priit Kuulberg) ettepaneku anda suvel kokku 11 kontserti.

Mehed mõtlesid natuke, pidasid aru ja ütlesid....jah!

Bänd ei asu tuuritama siiski Ruja nime all, nagu bändi liikmed seda lubanud on - ettevõtmise "esinejanimi" on hoopis "Taavi Peterson ja legendaarsed sõbrad". Kogu kava koosneb siiski Ruja muusikast ja ettekandele tuleb nii üldrahvalikult tuntuks saanud ajatud hitte kui kihistust muusikapärandist, millest laiem avalikkus seni midagi ei tea ja mida bänd omal ajal tehniliste võimaluste nappuse tõttu harva esitas.

Bänd veetis kaks päeva helisalvestusstuudios ja lindistas kaks olulist lugu, Rein Rannapi - "Eile nägin ma Eestimaad" ja "Parandamatu", samuti kestis nädalane proovisessioon Jaanus Nõgisto
kodustuudios. Andrus Vaht, Ruja esimene ja süsteemi loonud löökriistamängija, saabus proovisessioonile Rootsist. Sessioon oli üliintensiivne ja muusikute endi sõnul annab lootust vägevaks kontserdielamuseks.

Kontserttuuri "Eile nägin ma Eestimaad" retk on järgmine:

Juulis:

K.16-Kõue mõisa aed
N.17-Kallaste talu, Padise
R.18-Paide laululava
P.20-Vihula mõisa laululava
E.21-Pärnu Ammende villa aed
T.22-Tallinna Linnateatri lavaauk
K.23-Mooste mõisa folgikoda
N.24-Vanamõisa vabaajakeskus, Saue
R.25-Haapsalu Veskiviigi sadam Jahta
P.27-Kärdla laululava

Augustis:

N.21-Tartu laululava

Vaata ka lõiku eilsest "Ringvaatest", mis heidab juba pilgu studiosse, kus mehed tuuriks valmistuvad: