Tiheda esinemisgraafiku tõttu esineb Francis Goya käesoleva tuuril Balti riikidest ainult Tallinnas ning see saab toimuma tänu ühele vabale päevale artisti graafikus, mida ta soovis kasutada just kontserdi andmiseks Tallinnas!

Kes veel ei tea, siis Francis Goyat seob Eestiga eriline suhe: kümme aastat tagasi andis artist välja Raimond Valgre muusikaga plaadi. Album oli üks müüdavamaid Eestis ning selle litsentsid on müüdud kokku kaheksasse välisriiki. Käesoleva turnee kontserdil esitab artist paremikku oma repertuaarist.

Francis Goya on katsetanud paljude muusikastiilidega, kuid publiku südameisse on ta jäänud romantiliste- ja ladina-viiside interpreteedina.
Francis Goya kolis mõned aastad tagasi Belgiast perega Maroko iidsesse linna Marrakechi. Seal asutas ta muusikakooli, kus õpetab oma tütardega kohalikele lastele.

Francis Goya, kodanikunimega Francis Weyer, on sündinud Belgias muusikute perekonnas ja alustas kitarrimängu erinevates rokkbändides juba 16 aastaselt. Goya professionaalse muusiku karjäär sai alguse 1970. aastal, kui ta lõi koos vennaga soul bändi The Jivaros ning hakkas koos töötama maailma mastaabis juba tuntud artistidega nagu Demis Roussos, Barry White ja Vicky Leandros.

1975. aastal sai Francis Weyerist sooloartist Francis Goya, kelle kiire karjäär sai alguse pärast esikplaadi „Nostalgia“ ilmumist, mis murdis kuld- ja plaatinaplaadi staatusesse nii Euroopas, Aasias kui ka Lõuna-Ameerikas. 1980ndatel eksperimenteeris Goya erinevate orkestritega ning kujunes välja Goyale omapärane meloodiline, tundeküllane ja päikeseküllane stiil. Goya on andnud välja üle 40 albumi, mida on müüdud maailmas kokku 20 miljonit eksemplari.

Piletid Francis Goya kontserdile hinnaga alates 31 eurot on müügis alates 1. veebruarist Piletilevi kassades.