2018. aastal tähistab Rock’n’Rolli Kuulsuste Halli kuuluv Deep Purple poolt sajandit bändi loomisest, kuid pikk karjäär veel siiski väsimusemärke ei näita. Tänavu ilmus ansambli kahekümnes stuudioalbum “inFinite”, mis on saanud äärmiselt positiivselt vastukaja nii fännide kui muusikakriitikute poolt. Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse ja Don Airey jätkavad oma reisi hard rock’i maailmas, liikudes jätkuvalt uute aladeni ning äratades ka nende fännide huvi, kes ei olnud siis veel sündinud, kui kõikvõimas Purple juba muusikaäri tipus valitses. Ansambli kultusalbumid “In Rock” (1970), “Machine Head” (1972) ja “Made In Japan” (1973) katapulteerisid Deep Purple’i kontserdipiletite ja plaatide müüginumbrite edetabelitesse kõikjal maailmas. Lugu “Smoke On The Water” on aga jõudnud lausa megahiti staatusesse.

Kommenteerides tuuri pealkirja “The Long Goodbye” ütleb Roger Glover, et eks muusikud lasevad fännidel endal otsustada, mida see tähendada võiks. “Keegi ei taha peatuda! Küll aga oleme kõik juba kuuekümne lõpus ja seitsmekümne alguses. Me ei taha paika panna täpset kuupäeva või viimast tuuri ega midagi. Mitte mingil juhul ei ütle me, et just nüüd lõpetame. Soovime jätkata nii kaua, kuniks loodus seda lubab ning kuniks see veel väärikas on. Hetkel teeme endiselt muusikat ning naudime seda sama palju kui ennegi. Seega võiks öelda, et uks on sulgumas aga ei ole veel kinni. Arvan, et see on pigem selline head aega ütlemise algus. Ilmselgelt inimestele meeldib see, mida teeme. Ka meil on tore ning tõeliselt lõbus ja mõnus on seda kõike teha.”

Ian Paice lisab: “Kõik me suhtume sellesse erinevalt aga eks see saab olema viimane selline suur maailmaturnee. Mitte, et see oleks füüsiliselt raske, saame ringituuritamisega endiselt väga kenasti hakkama, kuid käesolev tuur võib aega võtta kaks kuni kolm aastat. Kes aga teab, mis maailmas selleks ajaks üldse toimub. Peame lihtsalt aktsepteerima reaalsust, et see lõpetamise ostus tuleb millalgi tulevikus langetada nii või naa. Kuid seni saame aga mängida kõikjal, kus meid näha tahetakse ja soovime selliselt ära katta võimalikult palju riike — eks see võib tõesti võtta kuni kaks ja pool või isegi kolm aastat aega. See saab olema päris pikk head aega ütlemine.”

“The Long Goodbye” toob bändi ka Eestisse, kus esinetakse 9. juunil Tallinnas, Saku Suurhallis. Kontserdi raames kõlavad nii palad Deep Purple uuelt stuudioalbumit, sealhulgas “All I Got Is You”, “Time for Bedlam” ja “Birds of Prey”, kui ka aegumatu rokkmuusika klassika — “Hush”, “Black Night”, “Perfect Strangers”, “Space Truckin’”, “Fireball”, “Smoke on the Water” ja palju teised.

Piletid on müügil Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti. Rohkem infot ürituse kohta leiad SIIT!