Rock Rampi telklaager asub sel aastal Tasuja platsil SEB panga ja Viljandi spordihoone tagusel murualal. Festivali peakorraldaja Juhan Nöps lausus, et telklaagri kõrval asub kohe ka Kaubamaja suur parkla, kus on ettenähtud tsiklimeestele eraldi sektsioon. "Juba traditsiooniks on saanud, et teeme koostööd Motorammuga ja nii on see ka tänavu. Laupäeval, 4. augustil saavad kõik huvilised oma kaherattalist paraadil tuulutada, peatänaval tagarattal võidu sõita ja raketina Kõrgemäest üles kihutada," lausus Nöps. "Telklaagri asukoha muutus peaks külastajaile pigem headmeelt valmistama, sest asukoht on festivaliplatsile ja ka kesklinnale ligemal."

Festival toob 2.-4. augustini lavale vaid kodumaised artistid, nende hulgas Smilers, Nevesis, Singer Vinger, HND, J.M.K.E., Talbot, Who Framed Roger Moore?, August Hunt, Def Räädu, Horricane, X-Panda, Orelipoiss, Psychoterror.

Rock Rampi teeb eriliseks Eesti erinevate rokistiilide esindajate lai ampluaa, mis annab hea ülevaate Eesti rockmuusika hetkeseisust ning pakub midagi igale maitsele. Keskendutakse kodumaistele artistidele ning esindatud on nii tuntud tegijad kui ka Eesti rockmuusika järelkasv. Samuti on publikul võimalus nautida iga aastast festivaliga kaasas käivat ööklubide- ning telklaagrimelu.

Rock Ramp pakub traditsiooniliselt ka sellel aastal tasuta festivalikülastamise võimalust alla 10aastastele ja üle 60aastastele, samuti vähekindlustatutele ja suurperedele.

Rock Ramp 2012 esinejate kinnitatud nimekiri: Smilers, Nevesis, J.M.K.E., Singer Vinger, Horricane, HND, Who Framed Roger Moore?, Orelipoiss, August Hunt, Def Räädu, Talbot, Groundhog Day, Psychoterror, Abraham, Goresoerd, Crucial Attack, Crashdaf, Driven, X-Panda, Taavi Peterson & Üdi, Mimicry, Öökülm, Number Ö, Punkentsefaliit, Paha Polly, Emerald, Galvanic Elephants, Uwe Boll, Justified Olöf And The Zippy Robots, Cookies, Moonraker, Redneck Rampage, Neoandertals, Köömes, The Angus, Räppsodi ja Tapper.

Eelmisel aastal oli Rock Ramp rohkem kui 3500 külastajaga üks suurimaid rockifestivale Eestis. Sel aastal on korraldajate poolt prognoositav külastajate arv ligi 4000 inimest.