Lapsepõlves Eestis suvitanud, tänaseks maailmakuulus lauljatar on öelnud, et just Pärnust pärinevad tema helgeimad lapsepõlvemälestused. Olgugi et Spektor külastas Eestit viimati paar aastat tagasi turistina, on homne kontsert tema esimene Baltikumis.

Homsel kontserdil saadab Regina Spektor end Steinway Grand Piano klaveril, mis üle maailma igale kontserdile temaga alati kaasareisib. Lisaks on laval kolm pillimest – trummar, tšellist ja klahvpillimängija. Erikülalisena astub üles ka Spektori abikaasa Jack Dishel ehk Only Son. Klassikalise muusikaharidusega Spektor nimetab oma suurimate mõjutajatena Mozartit, Bachi, Chopini, Bartokit, aga ka The Beatlesit ninglisaks vene lauljaid, nagu Vladimir Võssotski ja Bulat Okudžava ning mitmeid luuletajaid.

Kadrioru lossi hoone vabanes tellingutest vahetult enne kontserti ning pühapäeva õhtul on kõigil kontserdikülalistel võimalus imetleda esimest korda imekaunilt erksavärvilist lossifassaadi. Regina Spektori kontserdiks pannakse üles suurim lava, mis Lilleaias siiani olnud ning kontserdile on oodata ligi 1500 inimest.

Varem on samas paigas esinenud Kanada lauljanna Feist (möödunud suvel) ja Taani ansambel Efterklang (10. juulil).

Lisaks imeilusale muusikale ja helgele atmosfäärile saab pühapäeva õhtul ka suu magusaks – maitsvaid kodumaiseid ökojäätiseid Kalamajas valmistav La Muu jäätisetehas paneb kontserdil püsti oma jäätiseleti.

Homme, 4. augustil Tallinnas Kadrioru lossi Lilleaias toimuva kontserdi piletid on müügil Piletilevis ning kohapeal sularahas hinnaga 35€. Pileteid on müügil veel piiratud kogus.