Dagger asub hetkel Rootsis ja kurvastab sellepärast, et suvi pole nendeni jõudnud ja seal vihma sajab. Avaldan lootust, et Eestisse jõudes ootab neid suvi ja päikesepaiste.

Kuna me ei ole mõnda aega Rednexist kuulnud, siis alustuseks küsingi Daggerilt, et millega on bänd vahepeal tegelenud. Viimasel ajal on ansambel olnud muusikamaailmas aktiivne ja osalenud projektides Saksamaal, Šveitsis ja Austrias. Hetkel keskenduvad nad uutele lauludele, mille loomisprotsess ansamblil praegu käsil on. Dagger lubab, et ka Eesti fännid saavad lauluväljakul peetaval kontserdil nende uuest muusikast osa.

2004. aastal esines Rednexiga koos eestlane Maris Üksti. Uurisin, millised on Daggeri mälestused seoses selle esinemisega ja mulje Eestist ja eeslastest üldiselt. Dagger kirjeldab oma tolleaegset külaskäiku: "Meeldiv atmosfäär, kenad inimesed, kaunis maa, hea viin. Võib olla saab Marisest kunagi meie bändiliige," naljatleb mees.

2007. aastal müüsid rednexid oma bändi Ebays. Dagger selgitab: "Tahtsime teha midagi, mida mitte keegi terves maailmas kunagi teinud ei ole. Huvilisi oli, kuid keegi ei tahtnud maksta bändi eest nii palju raha, kui me soovisime."

Dagger tunnistab, et Eestis antav suurejooneline šõu võib vabalt olla hüppelauaks suurele comebackile.

Rääkides riikidest, kuhu Rednex sooviks lähitulevikus muusikat tegema suunduda ütleb Dagger: "Sel suvel soovime kontakteeruda raadiojaamade ja promootoritega Venemaalt, Eestist, Hollandist, Tšehhoslovakkiast ( ilmselt mõtleb mees Slovakkiat ja Tšehhit , toim. )." Nimetatud riikide hulka mahtusid pärast mõningast järelemõtlemist ka Dubai ja Kolumbia.

Kui küsida, et kas eelnimetatud kaugete maadega on ka juba tõsiseid kontakte loodud, vastab Dagger: "Jah, kuid ma ei saa ühtegi nime avaldada," naerab mees valjult.

Küsimusele, millega bänd meid Eestis üllatada kavatseb, kõlab vastus: "Kahjuks ei saa me paljalt esineda, sest muidu kutsutaks politsei, kuid äärmisel juhul võiksime anda kontserdi aluspesus." Avaldan lootust, et vahest võtavad nad afterpartyl end siiski paljaks ja saan aru, et see võib isegi võimalik olla.

Rääkides Eurovisioonist tunnistab Dagger, et Loreen on lausa jumalik: "Ta on täiuslik." Küsimusele, kas on võimalik, et Rednex astub Loreeni jälgedes ja kavatseb samuti lauluvõistlusest osa võtta ütleb Dagger: "Vastus on ei, kuid kui keegi helistaks meile Tallinnast ja pakuks välja sellise võimaluse, siis oleks see võimalik, kuid Rootsit me ei esindaks." Samuti kaaluks bänd teiste riikide esindamist, kuid mitte oma kodumaa. Põhjendust Dagger anda ei soovi.

Muuhulgas annab Dagger lootust, et Rednexil on fännidele uue albumi näol jõuluüllatus varuks.

Dagger ütleb, et temast on seljataha jäänud aastad, kus ta nägi ilus välja ja nüüd on tal vaja, et keegi arvaks, et ta on kaunis. Muusik kavatseb kahe nädala pärast abielluda. Eestisse tema kihlatu kahjuks ei jõua, kuna neiut ootab ees ülikooli lõpetamine. Küsin, kas tema väljavalitu on samuti muusik, kuid Dagger tunnistab: "Ei, ta on strippar." Annan Daggerile nõu, et tehes sellise pereduo, oleks neil võimalus sensatsioonilisi šõusid anda. Daggerile mu mõte meeldib, kuid ta kardab, et tema kihlatu võiks siin minusse armuda ja hoopis Eestisse jääda.

Usun, et mina noorpaari õnne ei riku ja nad saadavad mulle palavaid tervitusi hõisete saatel. Ootame Rednexi pikisilmi Eestisse.

8. juunil kõik Lauluväljakule ja Back To The 90s!

Meenutuseks kuula nende kunagist megahitti Youtube'ist: