"Eelkõige on mul väga hea meel Lauri üle!" sõnas Vaigla Publikule telefonitsi. "Mina hindan teda kui kitarristi juba ammustest aegadest. Mul on meeles, kui nägin teda esimest korda – teadsin juba siis, räägiti, et on üks hea kitarripoiss – ta õppis Otsa koolis mõnda aega, kus olen basskitarri õpetaja. Mäletan, et esimesel kursusel oli vahearvestus ja kui Laur mängis oma arvestuse lugu, siis mul jäi heas mõttes suu lahti. Kuidas nii, et esimesel kursusel on keegi nii küps kitarrimängijana? Eks ta sai ise ka aru, et on küps, sest varsti ta lahkus Otsa-koolist," naeris Vaigla.

Mis siis ikkagi on see, mis Lauri pillimängu puhul kõrva jääb? "Seal on kõik koos: eelkõige musikaalsus, tema kontseptsioon pillimängust, tema pillivaldamine, saund, tehnika. Noodid on ju kõik ühesugused, eksole, 12 tükki neid on. Küsimus on selles, et kuidas keegi neid noote kasutab. See viis, kuidas ta läheneb kitarrile…Mõne aasta eest mängisime koos Augustibluusil. Seal ma vaatasin, mismoodi ta mängib – tõesti super! Võibolla on seal veel mingi asi, mida ei oska seletada – mis kellelgi on ja mida kellegi pole. Temal on see olemas ja see mõjub. Teda peab nägema ja kuulma, siis on selge, miks ta nii hea on," leiab kitarrist.

Vaigla märkis, et kuigi ka kantrimuusikas on omad spetsiifilised kitarrivõtted ja tehnikad, kuidas seda muusikat mängitakse, kuid Joametsa ta kindlasti vaid kantrikitarristiks ei peaks. "Ta on lihtsalt sattunud kantribändi. Ega see plaat pole ka nii stiilipuhas kantri, vaid seal on ka teisi sugemeid ning Laur valdab neid kõiki," hindab Vaigla.

Joametsa edu kohta USAs leiab Vaigla, et see võiks julgustada ka teisi Eesti noori muusikuid suurelt unistama. "See on heas mõttes selline muinasjutt, kuidas Eestist satub üks mees lõvikoopasse – Nashville'is on iga nurga peal neid kantrikitarriste, ma kujutan ette, lausa jalaga segada, aga tema osutub väljavalituks juba tuntud bändi poolt. Sellele mõeldes peaks see Grammy innustama ka meie noori kitarriste, et kõik on ikkagi võimalik," sõnas Vaigla. "Mis puudutab seda plaati ja kantrimuusikat, siis ma võibolla pole nii suur fänn ega oska seepärast seda muusikat kiita või midagi arvata, aga mulle meeldib see fakt iseenesest, et Laur on nii kaugele jõudnud. Meie rõõmustame siin Maarjamaal tema üle," lisas ta.

Kuula eestlasele Grammy toonud albumit: