Festivali kahel laval astuvad üles Vaiko Eplik, Mick Pedaja, Mari Jürjens, Sten-Olle Moldau, RÜÜT, Improteater Impeerium koos Mikk Jürjensiga (Tallinna Linnateater), Tintura, Marju Metssalu, Kahekese jpt. Eriti eksklusiivse kontserdiga tähistab oma 10. sünnipäeva Rapla kultusbänd MALENA! Üritusele annab avapaugu Pärt Uusbergi loominguga Mitte-Riinimanda noortekoori kontsert.

Särina põhiidee on tuua kokku Raplamaalt pärit loojad ja teha selle kandi rikkus nähtavaks kogu Eestile. Sündmuse eestvedajaks ja idee autoriks on näitleja ja laulja Maili Metssalu, kelle jaoks tähendab särin just inimeste vahelist sünergiat, mida koos tegutsemine ja loomine tekitab. "Uus särin on õhus, sest noored on tulnud tagasi Raplasse," kinnitab Metssalu.

Ühtlasi avatakse Raplas festivali raames ka uus kultuuriklubi BAAS, mis tegutseb kunagistes Rapla autobaasi ruumides. Rapla teatri- ja muusikafestival "Särin" toimub veel nostalgilises atmosfääris, ent ruumi põhjalik renoveerimine on plaanis käesoleva hooaja vältel, et kultuuriklubist BAAS saaks kvaliteetse tehnikapargi, professionaalse lavavalgustuse, mugavate toolide ning dünaamiliste poodiumitega kino- ja kontsertsaali. Ruumi renoveerimist toetab LEADER-programm.

Festival Särin pakub kahel laval mitmekülgset programmi nii muusika- kui teatrihuvilistele ning laupäeva hommik on sisustatud tegevustega lastele. Festivali raames on avatud ka hoov koos kohviku, baari ja suure lavaga. Kultuuriklubi BAAS toimib koostöös MTÜ Loomeruumiga Raplas.

Rohkem infot leiad SIIT.