Laupäeva õhtul ootasid gümnaasiumis paarikümnele inimesele kontserti andnud estraaditähed Wesenberghi restorani fuajees korraldajalt Raivo Kaeralt lubatud esinemistasu, kuid korraldaja ise oli ootamatult kadunud.

“Ta märkas äkki, et tema pangakaart on Tallinna jäänud, ning läks kella kuue ajal sellele järele,” rääkis Reet Linna, kes enda esinemistasuks soovis vaid bensiiniraha.

Kaer jõudis alles keskööks tagasi ööklubisse Paradiis, kus artistid toetusürituste raames samuti esinesid.

“Me oleksime olnud nõus ka ilma rahata esinema, ta ise pakkus, et maksab,” rääkis Reet Linna. Lõpuks sai ta siiski oma bensiiniraha kätte, ka Uno Loop ja Marju Länik said oma osa.

Raivo Kaera mobiiltelefon oli eile välja lülitatud. Varem on ta öelnud SL Õhtulehele, et sai sponsoritelt toetuseks 35 000-40 000 krooni, millest esinemistasudeks läheb 26 500.

“Näete ise — minu poolt on see tõeline heategevus ja rikkaks pole ma tahtnud kunagi saada. Maksuameti silm on ka minu pangaarvel,” ütles ta ajalehele, lubades esitada nii kaaskorraldajale Rakvere linnavalitsusele kui ka sponsoritele kirjaliku aruande raha liikumisest.

Seda kinnitati ka peasponsoriks tituleeritud Tartu firmast Alarmnet, kes andis ürituse tarbeks 10 000 krooni. Firma finantsjuht Kristine Justus mainis, et neil tekkis algul küll küsimus, miks peab summa Kaera isiklikule kontole kandma.

Heategevuskontsertidele pileteid müünud Katrin Oll ütles, et kokku teeniti pileteist Rakvere tormiohvrite toetuseks 7600 krooni, mis on oodatust palju vähem.