Jaapani päritolu artist ja muusikalooja, Grammy ja Golden Globe’i auhindade nominent ning süntesaatorimuusika olulisemaid ikoone Kitaro esineb 9. aprillil Nordea Kontserdimajas. Kitaro on tänapäeva spirituaalmuusika kujunemist oluliselt mõjutanud artist.

" Tsiviliseerunud inimesel on raske tajuda puhast loodust. Ta vajab sellele ligi helisid. Ja Kitaro muusika loobki selle kontakti," ütleb Vormsi Enn. "Ta helid suubuvad otse paremasse ajupoolkerasse, kus toimetavad meeled - viis või kuus - kuidas kellelgi. Vahetevahel, hämaratel sügisõhtutel, kuulan Vormsis Kitarot just õuekõlaritest... ja tajun kõikehaaravat tervikut," kirjeldab tuntud ravitseja.

Vormsi Enn on ära märkinud ka Kitaro tähemärgi olilisemad faktid:

- Kitaro on sündinud 1953.aastal Veewalaja märgis. See määrab tema loomingus paljutki. Veewalajad on karmilt õiglased, tundlikud ja andekad.

- Hiina kalender on Kuukalender - uus aasta saabub, kui Päike on Veewalajas ja on Noorkuu loomise hetk.

- Kui oled hommikust õhtuni elabas bluesi saatel, on kontakt muude helidega juhuslik. Kitaro on aga see muusika, mis kergesti aitab meeleolu luua, mis meditasiooniks tarvilik. Liigun sagedasti Norra fjordides, Hamningbergis, kus ühel lagunend tarel oli silt "End of the world" Ja seal Maa Ilma lõpus fjordi serval muutuvad Kitaro helid eriliseks.