Graafiku andmed pärinesid Eesti Esitajate Liidu, kes omakorda edastas ajalehele Soundalayzer.com andmete põhjal koostatud statistika.

R2 mängib peamiselt uut Eesti muusikat, harva lugusid, mis vanemad kui neli kuud ning kõige uuema Eesti muusika esindatus nimetatud andmebaasis on kehvake. "Eesti esitajate lugude osakaal on Raadio 2 eetris tegelikult olnud pidevalt üle erajaamadele nõutud 25%: septembris ja oktoobris 27%, novembris 30%, detsembris 31% ja jaanuaris 34%. Jaanuaris olid Raadio 2 20-st enimmängitud loost 9 eestimaised," selgitab ERR-i pressiesindaja Anneli Tõevere-Kaur.

Esitajate Liidu tegevdirektor Urmas Ambur tõdeb, et edastatud graafik hõlmab ainult fonogramme, mis sisalduvad selle teenusepakkuja andmebaasis ja sisaldab „mingit veaprotsenti“. Raadio 2 jaoks on see veaprotsent rohkem kui ebaõiglane ja loob pildi nagu mängiks jaam kodumaist muusikat väga vähe - vaid ca 18%.

EPL-is avaldatud Soundalayzeri graafik hõlmas statistikat neljapäevast 28.01.16 ajavahemikul südaööst kuni kella 15ni, allpool on toodud nimekiri Eesti lugudest, milliseid programm ei suutnud meie pleilistis tuvastada. Sellest tulenebki erinevus reaalsuse ja ebapiisavate andmete põhjal koostatud statistika vahel. Monitooritud ajavahemikul kõlanud 160-st laulust 48 oiid Eesti autorite loodud, mis teeb Eesti muusika osakaaluks sel konkreetsel ajavahemikul 30%.

Soundalayzer ei tuvastanud:
Flank - Sound Of Thunder
Uku Kuut, Vaiko Eplik - Grand Hotel Bruxelles
Ans. Andur - Side reaalse eluga
Köök - Mägede taga ja ees
Leslie Da Bass - Ladvaõun Michelle
Põhja Konn - Selle ilma igav kainus
Grässhopas - Sein on ees
Eriti Kurva Muusika Ansambel - Ilus elu
DND - Hoia mind mu enda eest
Jamaria - I Wanna Play
Jüri Pootsmann - Ainult 1kord (programm tuvastas selle asemel Johan Tolchin - Diamond Mind)
Sammalhabe – Feim