"Robert Kelly on häiritud ja ärevil süüdistustest, mis tema vastu on esitatud," sõnas mehe advokaat Linda S. Mensch LA Timesile. "R. Kelly kindlameeleselt eitab selliseid süüdistusi ning töötab hoolikalt ja jõuliselt oma nime puhastamiseks."

Varasemalt Kelly orjuses elanud naised rääkisid, et Kellyl on Chicagos ja Atlantas rendikortereid, kus ta naisi hoiab. Neist noorimad on vaid 19-aastased. Kokku olla neid vähemalt kuus.

Buzzfeedi andmetel on 50-aastane Kelly tõeline kontrollimaniakk, kes dikteerib mainitud naiste iga sammu. Ta ütleb, millal nad võivad süüa, mida selga panna, kuidas juukseid lõigata, millal magada ja sedagi, mis seksuaalorgiates nad peavad osalema. Mainitud orgiaid Kelly omakorda filmib ja jagab salvestisi ka oma meessoost sõpradega.

Eilsel pressikonverentsil süüdistas ühe väidetava ohvri, Jocelyn Savage-i perekond Kellyt enda 21-aastase tütre kinnihoidmises vastu viimase tahtmist. Tüdruku isa väitis, et Jocelyn kannatab Stockholmi sündroomi all ja on üks räppari seksiorjadest.

Tüdruk ise aga avaldas eile video, kus kinnitas, et temaga on kõik korras. Jocelyn räägib videos, kuidas ta on tegelikult turvalises ja õnnelikus kohas.

R. Kelly minevikus on häirivalt palju skandaale, näiteks on istunud mees vangis alaealise tüdrukuga vahekorda astumise eest. Samuti on räpparit süüdistatatud lapspornoga seoses ja veel korduvalt vägistamises.