Menuka Ameerika Ühendriikide hevibändi Queensrÿche endise vokalisti Geoff Tate’i uus supergrupp Operation: Mindcrime koondab endas mitmeid ilmakuulsaid muusikuid. Queensrÿche’i eks-liikmeist on bändi kaasatud ka kitarrist Kelly Gray ja klahvpillimängija Randy Gane; trummar Simon Wright on vastutanud nii AC/DC kui Dio rütmipartiide eest ning bassist John Moyeri põhitööandja on hevibänd Disturbed.

Geoff Tate vallandati Queensrÿche’ist 2012. aastal bändisiseste lahendamatute lahkhelide tõttu. Järgnenud seebiooperliku kohtudraama tulemusena omandas Tate nii oma endise bändi epohhiloovate kontseptalbumite „Operation: Mindcrime“ (1988) ja „Operation: Mindcrime II“ (2006) esitamislitsentsi kui õiguse ristida oma uus grupp nende albumite järgi.

Tänavu septembris plaadimärgi Frontiers alt ilmunud Operation: Mindcrime debüütkauamängiv „The Key“ on esimene osa plaanitud ambitsioonikast plaaditriloogiast. Üleilma raskemuusika-kriitikute sõnul on tegu intelligentselt meelelahutusliku progemetal-plaadiga, eksimatust popitunnetusest laetud raju rokirünnakuga, mis tabab nii neid, kes hindavad Queensrÿche hiilgeaegade mitmekihilist ja müstilist lugu-loo-sees kõlapilti, kui uute muusikaliste vormide avastamist.

Metalmuusikat tutvustava veebilehe My Global Mind arvates manifesteerib „The Key“ veenvalt Tate’i eneseleidmist: „Operatsioon on õnnestunud!“

Veebiblogi Hard Rock Daddy hinnagul ei tegele endine Queensrÿche esiliini-mees minevikuhiilguse kaaperdamisega, vaid lausa tuleviku taasloomisega. Multižanrilise lähenemisega Sputnik Music peab supergrupi esikalbumit aga „nakatavate meloodiakonksudega chillout-progerocki eeposeks“.

Operation: Mindcrime esitab käimasoleva Euroopa-tuuri kontsertidel nii tänavuse esikplaadi „The Key“ paremikku kui kooslusele nime andnud Queensrÿche albumi lugusid.