Alates 2000. aastast toimuva festivali korraldajate sõnul on nende eesmärgiks tuua igal aastal lavale parimatest parimad kodumaised artistid, kelle hulgas ka mõned vähemtuntud nimed. Selgi aastal on korraldajail plaanis kinkida külastajaile, kohe suve alguses, üks meeldejääv elamus toredate inimeste ja hea muusika seltsis. Eelmisel aastal külastas Kaparocki ligemale 3000 inimest üle kogu Eesti.

Juba varem on välja hüütud festivali ainus väliskülaline - käesoleva aasta alguses Euroopa olulisimal uue muusika festivalil Eurosonic Noorderslag European Border Breakers auhinna võitnud Läti bänd - Carnival Youth. Lavale astuvad ka Frankie Animal ja Eliot Ness ning Rosanna Lints ansambliga Würffel. Oma 25. sünnipäevakontserdi annab Kaparockil ansambel The Tuberkuloited. Festivali päeva- ja õhtujuhiks on ansamblitest Must Q ja A-Rühm tuntud DJ ja saatejuht Kaarel Kose.

Kaparock toimub Raplamaal, vaid 30 km kaugusel Tallinnast ning sinna pääseb ka rongi või bussiga. Päeva lõpus väljuvad festivali väravast eribussid Tallinnasse ja Raplasse. Kaparocki piletid on müügil Piletilevis. Aprillis on hind 12, mais 13, juunis 14 ja festivalipäeval kohapeal 15 eurot.