Operation: Mindcrime’i ühe erikülalisena astub üles noor retroroki nelik Ziggy Wild. Eesti ühe rajuma kontsertbändi mainega kooslus liidab hair-metal'i kitarrikäigud ja ülevõlli-imago südika naisvokaali ja kahe metsiku tantsutüdruku "rokiograafiaga". Napilt kolme tegutsemisaasta jooksul on Ziggy Wild kinni pannud nii kohaliku Noortebändi võistluse kui rahvusvahelise Charlotta Rock festivali konkursi Poolas, soojendanud kitarriklassikut Carlos Santanat ning pälvinud Läänemere-äärse rokiskene "kõige kreisima naislauljaga bändi" mitteametliku tiitli. Novembris üllitas Ziggy Wild omanimelise esik-EP, mille miksijaks ja masterdajaks on pungi, metali ja rockabilly produtsentide kõrgliigasse kuuluv saundimeister Brent Clawson Ameerika Ühendriikidest.

Pühapäevane Rock Cafe kontsert paneb ühtlasi punkti Ziggy Wildi kuut Eesti linna läbiva esikplaadi tuurile.

"Oleme vägagi meelitatud, et saame oma plaadituuri viimase etteaste sooritada niivõrd vinge ja suure bändi nagu Operation: Mindcrime soojendajana," rõõmustab Ziggy Wild’i solist Laura Prits. "Ainuüksi selle bändi koosseis on põhjus, mille pärast ei tohiks pühapäevast kontsertelamust vahele jätta. Ziggy Wild on Rock Cafes kohal terve oma kahurväega, et anda omalt poolt maksimaalne panus mälestusväärsesse õhtusse!" lubab lauljatar.

Kontserdi teiseks erikülaliseks on souli, rokki, barokkpoppi ja reggae’t sulandav Iirimaa duo Fire & Water, mille moodustavad laulja ja multi-instrumentalist Tomás McCarthy ning vokalist-saksofonist Clódagh Kearney.

Õhtu peategelase, progemetal supergrupi Operation: Mindcrime’i koosseisu kuuluvad lisaks Geoff Tate’ile ka Queensrÿche’i endine kitarrist Kelly Gray ja klahvpillimängija Randy Gane, nii AC/DC kui Dio rütmipartiide eest vastutanud trummar Simon Wright ning bassist John Moyer, kelle põhitööandja on hevibänd Disturbed. Bändi tänavu septembris plaadimärgi Frontiers alt ilmunud debüütalbumil "The Key" löövad kaasa ka David Ellefson (Megadeth), Scott Mercado (Candlebox), Brian Tichy (Billy Idol, Ozzy Osbourne) ja Mark Daly (The Voodoos).

Üleilma raskemuusika-kriitikute sõnul kätkeb "The Key" endas nii Queensrÿche’i hiilgeaegade mitmekihilist ja müstilist lugu-loo-sees kõlapilti kui uute muusikaliste vormide otsinguid. Rock Cafe kontserdil esitab Operation: Mindcrime nii "The Key" lugusid kui bändile nime andnud Queensrÿche’i epohhiloovate kontseptalbumite „Operation: Mindcrime“ (1988) ja "Operation: Mindcrime II" (2006) materjali.

Rock Cafe avab uksed Operation: Mindcrime’i kontserdile pühapäeval, 22. novembril kell 19:00, kontsert algab kell 19:30. Piletid on müügil Piletilevis hinnaga 28€, kohapeal maksab pääse 34€.