„On sümboolne ja rõõmustav, et see Erkki-Sven Tüüri uus teos kammerkoor Collegium Musicale esituses esmakordselt just Hiiumaal kuulajateni jõuab,“ ütles festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav. Ta lisas, et festivali kava kokku pannes on ta püüdnud järgida sisemist häält ja pakkuda selliseid kontserte, mida ka ise rõõmuga naudib. „On tore, et kontserdid on kõnetanud ka paljusid neid, kes igapäevaselt sellise muusikaga kokku ei puutu.“
Üksvärava sõnul on Pühalepa festivali puhul tegemist teatud mõttes nišifestivaliga „Nii vanamuusika kui kaasaja loomingu nautijaid on lihtsalt vähem, kui näiteks folgi või popi kuulajaid. Samas annab iga festival meile võimaluse publikut juurde kasvatada – need, kes on saanud elamuse tulevad uuesti ja kutsuvad ka sõbrad-tuttavad kaasa. Festivali üheks märksõnaks on kindlasti väga heal tasemel kontserdid ja esitajad.“
Tänavuse festivali avakontserdi annab reedel, 15. augustil kell 18 Eesti Filharmoonia Kammerkoor kavaga „Laulud Hiiumaalt“. Dirigeerib Heli Jürgenson.

Laupäeval, 16. augustil kell 14.30 astuvad publiku ette ETV telekonkursi „Klassikatähed“ kaksikutest võitjad Marcel Johannes Kits (tšello) ja Katariina Maria Kits (viiul).
Kell 16 pakub festivali külastajatele suurepärast vanamuusikat kõrgbarokki viljelev ansambel Floridante, koosseisus Meelis Orgse (barokkviiul), Saale Fischer (klavessiin), Tõnu Jõesaar (gamba) ja Ele Raik (oboe).
Päeva viimane kontsert algab kell 18 ja kannab pealkirja Panufnik ja Tüür. Siis astuvad publiku ette Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor, pianist Peep Lassmann, kauaaegne Sibeliuse akadeemia õppejõud metsasarve virtuoos Kalervo Kulmala ja tenor Endrik Üksvärav. Nende esituses kõlab Eesti esiettekandena Suurbritannia helilooja Roxanna Panufniku teos „Generation of Love“ (2009). Samal kontserdil on ka teine esiettekanne – kammerkoor Collegium Musicale esituses Erkki-Sven Tüüri verivärske kooriteos „Missa brevis“.

Traditsioonilisel Hiiumaa muusikute kontserdil esineb seekord Hiiumaa juurtega pereansambel Ulmus Domini. Tegemist on Kuusalu kirikuõpetaja Jaanus Jalakase perega, kes hiidlastele juba ammu tuttav. See on ühtlasi festivali viimane kontsert ja toimub pühapäeval, 17. augustil kell 12.30

Festivali ajal pakub kohaliku toitlustaja kontsertide vahel kehakinnitust. Lastega peredel on võimalus jätta lapsed kontserdi ajaks batuudile hullama.

Festivali piletid on müügis Piletilevis ja saadaval kohapeal!