Kokku toimub kolme festivalipäeva jooksul viis omanäolist ja kõrge tasemega kontserti. „Festivali üheks märksõnaks on kindlasti väga heal tasemel kontserdid ja esitajad. Sel korral, nagu laulupeoaastale kohane, kõlab festivalil varasemast rohkem koorimuusikat. Seejuures on mul väga hea meel, et Erkki-Sven Tüüri verivärske kooriteos kammerkoor Collegium Musicale esituses esmakordselt just helilooja kodusaarel kuulajateni jõuab,“ ütles festivali kunstiline juht Endrik Üksvärav.

Festivali avakontserdil kõlab Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses Tüüri, Tobiase ja Kreegi looming. Dirigeerib Heli Jürgenson.

Laupäeval, 16. augustil kell 14.30 astuvad Pühalepa kirikus publiku ette ETV populaarse telekonkursi „Klassikatähed“ kaksikutest võitjad Marcel Johannes Kits (tšello) ja Katariina Maria Kits (viiul). Kell 16 pakub festivali külastajatele suurepärast vanamuusikat kõrgbarokki viljelev ansambel Floridante, koosseisus Meelis Orgse (barokkviiul), Saale Fischer (klavessiin), Tõnu Jõesaar (barokktšello) ja Ele Raik (oboe). Päeva viimane kontsert algab kell 18 ja kannab pealkirja Panufnik ja Tüür. Siis astuvad publiku ette Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor, pianist Peep Lassmann, kauaaegne Sibeliuse akadeemia õppejõud metsasarve virtuoos Kalervo Kulmala ja tenor Endrik Üksvärav, kelle esituses kõlab Eesti esiettekandena Suurbritannia helilooja Roxanna Panufniku teos „Generation of Love“ (2009). Samal kontserdil on ka teine esiettekanne – kammerkoor Collegium Musicale esituses Erkki-Sven Tüüri kooriteos „Missa brevis“.

Traditsioonilisel Hiiumaa muusikute kontserdil esineb seekord Hiiumaa juurtega pereansambel Ulmus Domini. Tegemist on Kuusalu kirikuõpetaja Jaanus Jalakase perega, kes hiidlastele juba ammu tuttav. See on ühtlasi festivali viimane kontsert ja toimub pühapäeval, 17. augustil kell 12.30

Festivali ajal pakub kohaliku toitlustaja kontsertide vahel kehakinnitust. Lastega peredel on võimalus jätta lapsed kontserdi ajaks batuudile hullama.

Festivali piletid on müügis Piletilevis ja saadaval ka koha peal.