Future Islands usub tõelisesse armastusse. Nende muusika oleks justkui alati meiega olnud, sest nende lood räägivad meie enda eludest, olles soundtrackiks igale suurele lootusele, tärkavale mõistmisele ja murtud lubadustele, igale soojale embusele ning igale pimesi uskumisele.

Viimase üheksa aasta jookul, mis on möödunud Future Islandsi debüütplaadi ilmumisest, ei ole Baltimore’i kõige idealistlikum ja emotsionaalselt kaasahaarav trio koosseisus Samuel T. Herring (vokaal), William Cashion (bass, akustiline- ning elektrikitarrid) ja Gerrit Welmers (klahvpillid ja kitarr) mitte kordagi võtnud hoogu maha, jätkates kihutamast täiskiirusel ning säilitades imetlusväärse kvaliteeti oma loomingus. Future Islandsi kõla on samal ajal petlikult võluv kui vastupandamatu — perfektne segu, kus on üks ühele segatud kurvameelsus ning eufooria. Segu, mis koosneb hingestatud bassikäikudest, jõulistest trummirütmidest ja otsivast klahvpillide saundist. Segu, kus esile kerkib Samueli eriline liuglev vokaal.

Future Islands on praeguseks hetkeks avaldanud neli täispikka albumit — “Wave Like Home” (2008), “In Evening Air” (2010), “On the Water” (2011) ja “Singles” (2014). Pärast viimase albumi ilmumist on Ameerika bändist valguskiirusel saanud sündipop-muusika ikoon. Sellele aitas kaasa ka tõeliseks hitiks saanud esinemine maailmakuulsas teleshows “The Late Show with David Letterman” looga “Seasons (Waiting on You)”, mis oli ühtlasi valitud aasta parimaks palaks NME, Pitchfork ja Consequence of Sound muusikaajkirjade ning ajalehe The Guardiani poolt.

Aprilli alguses ilmub Future Islandsi uus stuudioplaat nimega “The Far Field” — album, mis sai salvestatud koos Grammy auhinnavõitjast produtsendi John Congletoniga ning seda legendaarses stuudios Sunset Sound, kus loetamatu hulk staare, alustades ansamblist The Beach Boys ja lõpetades Prince’iga, on oma meistriteostega maha saanud. Uus Future Islandsi plaat väljendab sädelevalt bändi loomingu keskteemasid — emotsionaalses haavatavuses on jõudu, mis aitaks igaühele meist leida viisi naerda ja nutta samal ajahetkel, saades tänu sellele tugevamaks. Muusikute endi sõnul “The Far Field” justkui pöördub otse igas meist leiduva haavatud kuid romantilise hinge poole. Kaksteist uut lugu, kaksteist geniaalset pop-minisümfooniat, mis on loodud nii tantsimise, armastamise, kui iseendasse vaatamise ja enesekriitika jaoks, kaksteist imeilusat meeldetuletust, et suudame kasvada ja areneda samal ajal jäädes iseendale truuks. Just nii nagu Future Islands on seda juba pea kaksteist aastat suutnud teha.

Future Islandsile meeldib tuuritada — oma karjääri jooksul on muusikud andnud üle tuhande kontserdi ning nüüd uue turnee raames saabub bänd esmakordselt ka Eestisse. Kontsert Tallinnas leiab aset 27. oktoobril Rock Cafes.

Piletid tulevad vabamüüki sellel reedel, 24. märtsil, Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Statoili teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti. Müügil on piiratud kogus pileteid hinnaga 39 eurot. FBI Concert Clubi liikmed (www.fbi.ee) saavad aga pileteid osta juba nüüd, kasutades Piletilevi kodulehel eelismüügi koodi.