Möödunud aasta novembris singliga "Selle ilma igav kainus" taas ellu ärganud rock-kvintett Põhja Konn avaldas 23. novembril oma esimese kauamängiva. Heliplaat koondab lugusid bändi varasemast loomingust, kuid selle sisu ja vormi on osaliselt mõjutanud ka soov tähistada 50 aasta möödumist Betti Alveri luulekogu "Tähetund" ilmumisest. Seetõttu on albumi lugude hulgas lisaks Lydia Koidula, Karl Ristikivi, Jakob ja Juhan Liivi poeesidele ning bändiliikmete enda sõnadele kirjutatud loomingule ka Alveri luuletuste viisistusi ning üks instrumentaalpala.

Põhja Konn tuli kokku aastal 2009 ning jõudis tegutseda vaid veidi vähem kui aasta. Selle jooksul salvestati vaid mõned lood, kuid plaadi väljaandmiseni ei jõutud: „Paljud meie bändi liikmeist lõpetasid 2010ndal keskkooli: meie eluviiside, -kohtade ja kõige muu sellise muutus vedas kollektiivi paratamatult lahku. Samas, võib-olla ongi hea, et ka vanad lood said alles nüüd salve: kõik liikmed on kogenumad, tuhinaga tehtud asjad on üle vaadatud ja albumi tervik, millesse on lisaks vanadele lugudele jõudnud ka neli Alveri viisistust, on sellest protsessist pigem võitnud,“ kommenteerib Põhja Konna laulja ja klahvpillimängija Valter Soosalu.

Aasta tagasi, mil kirjandusfestival Prima Vista, Tartu multikultuurimaja Genialistide Klubi ja Eesti Kirjanike Liidu Tartu osakond otsustasid tähistada pilootprojektiga „Luulest lauludeks“ Betti Alveri luulekogu „Tähetund“ viiekümnendat sünnipäeva, otsustas projekti „Luulest lauludeks“ juht Henri Roosipõld, et just kunagi unne vajunud rühmitus Põhja Konn oleks selleks kõige õigem valik: „Mulle tundus, et Põhja Konna avar ja jõuline helikeel võiks Betti Alveri luuletustega hästi resoneerida. Betti Alver on siiski rock-luuletaja, kelle tekstid pole varem (kes teab, miks) käredamasse muusikasse jõudnud. Ja muidugi nii Valter Soosalu kui ka Betti Alver on omas valdkonnas tugeva vormitunnetusega, kuid ei lõika midagi mängulisuse arvelt.“

Albumilt leiab ka eessõna kirjandusteadlaselt Mart Velskrilt, kes valis projekti algfaasis kogumikult „Tähetund“ välja kaheksa luuletust, millest albumile "Põhja Konn" jõuab neli. Ülejäänud seitse pala pärinevad ansambli varasemast ajajärgust.

Möödunud nädalal esitleti plaati Tartus Genialistide klubis ning 17. detsembril esineb Põhja Konn Tallinnas Von Krahli teatrisaalis, kus nendega liitub ka legendaarne Riho Sibul. Pärast kontserti mängivad plaate helilooja Tõnu Kõrvits ja näitleja Lauri Kaldoja. Vaata üritust lähemalt SIIT!