Maalilise Küla Villa kompleksis astuvad ootamatutel improviseeritud lavadel üles tippartistid Eestist ja mujalt. Esinejaterivi nimekaim liige on kahekordne Grammy-võitja, kultus-jazzbändi Snarky Puppy asutajaliige Bill Laurance, kelle viimased Euroopa kontserdid on läinud kõik täismajale.

Välisesinejatest esineb festivalil veel Prantsusmaa tõusev täht Pommes, Venemaa indie bänd Svidanie ning inglane Richard Walters, keda Adele’i “Someone Like You” kaasautor Dan Wilson kirjeldanud järgnevalt: “Richard on üks popmuusika lummavaima häälega lauljatest ja tema lood mõjuvad hüpnotiseerivalt. Ma armastan ta loomingut.”

Kodumaiste artistide seas rõõmustavad eestimaalaste kuulmismeeli Mick Pedaja, IIRIS, Estonian Voices, Elephants From Neptune, Maarja Nuut, reket, Rake, Lepatriinu, The Notes, The Jingles, RObAM, Tintura ning lapsstaar Lucas Christopher Varema. Kusjuures Mick Pedaja tuleb lavale veel ka oma uue muusikalise projektiga SUMRA.

Ent õigele festivalile kohaselt ei saa kummalgi päeval pidu läbi viimase live-artistiga — reede öösel mängib plaate DJ Girti Suun, laupäeval jõuab Acoussionile pidudesari TIKS ning puldi taga võtavad kohad sisse DJ-d Sander Mölder ja Peeter Ehala.

Lisaks ootab festivalilisi Acoussion Market, kust leiab mitmeid erilisi maitseelamusi, vaid parimaid janukustutajaid ning muudki põnevat. Festivalil saab praktiseerida ka joogat ning vaadata kinotelgis lühifilme. Lapsi, kellele koos saatjaga sissepääs prii, ootab Acoussionil spetsiaalne lasteala. Parkimine ja telkimine on festivalil tasuta.

Acoussioni päevapilet maksab eelmüügis 27 eurot ning kahe päeva festivalipass 47 eurot. Piletid on müügil veebilehel Ticketer.ee. Lisainfot Acoussioni kohta leiab festivali kodulehelt www.muusikafestival.ee.