Tallinna kontsert leiab aset maailmaturnee raames, mis on pühendatud bändi uue stuudioalbumi ilmumisele. Fleet Foxesi kolmas kauamängiv “Crack-Up” nägi ilmavalgust mullu suvel ning on saanud nime essee järgi, milles F. Scott Fitzgerald oma tuntud arvamust avaldas: “Esmaklassiline intelligentsus on võime hoida kahte vastanduvat ideed mõtteis korraga ning samas siiski säilitada võime täisväärtuslikult toimida.” “Crack-Up” ilmus kuus aastat peale bändi eelmist stuudioplaati “Helplessness Blues” ning pea terve kümnendi pärast ansambli omanimelise debüütalbumi avaldamist. Bändi esimene täispikk plaat on kriitikute sõnul andnud rahvusvahelisele muusikamaastikule tähendusrikka mõju ning on jõudnud kiirelt erinevatesse “Parimate albumite” edetabelitesse, sealhulgas Rolling Stonesi selle sajandi Top 100 ning Pitchforki aasta Top 50 hulka.

Meie kodumaise ansambli Ewert and The Two Dragonsi kitarrist ja helilooja Erki Pärnoja räägib, et Fleet Foxes on kahtlemata üks suurtest mõjutajatest, kes muutsid folk-americana muusika ülemaailmselt populaarseks trendiks. “Kui öelda indie-folk, siis tuleb Fleet Foxes mulle esimesena pähe. Avastasin selle bändi 2010. aastal, ehk täpselt nende debüütalbumi ja aasta hiljem ilmunud “Helplessness Blues” vahel. Leidsin nad ilma sõprade-tuttavate soovitusteta lihtsalt Youtube’s live-sessioone tuulates. Mäletan, et kuigi oli öö, saatsin siiski La Blogothèque sessioonil salvestatud loo “Blue Ridge Mountains” sõpradele laiali. Äge tunne oli kuulda neilt, et meeldis — tundsin end lausa avastajana korraks. Ma olin täiesti sold, kui kuulsin nende kolmehäälseid ja tajusin nende muusikas täitsa uut ning värsket energiat, mis oli segunenud 60ndatest tuttavate saundidega. Siiani on “Blue Ridge Mountains” üks mu lemmikuid neilt aga plaadi kui tervikuna, on nende teine album “Helplessness Blues” mulle kindlasti veel suuremat muusikalist mõju avaldanud. Tänaseks saan rahumeeli väita, et Fleet Foxesil on suur osa minu helikeele kujunemisel olnud,” lisab Pärnoja.

Kõik uue albumi lood on kirjutatud Fleet Foxesi laulja Robin Pecknoldi poolt. Muusikakriitikud on võtnud ka uue plaadi ülimalt hästi vastu. Näiteks nimetas Eesti Ekspress selle “indie-folgi kunnide massiivseks tagasitulekuks”. Välismaa meedia oli Fleet Foxesi uuest materjalist lausa lummatud:
“Tõenäoliselt aasta kõige märkimisväärsem album — väljakutsuv, kütkestav ja liigutav. Selle sajandi ühe kõige originaalsema bändi võimas tagasitulek.”

“Hämmastav. Tegemist on ilmselt aasta kõige oodatuma albumiga. Ambitsioonikas, küps, põhjalik. Album, mille puhul mitte miski ei ole tavaline.”

“Meistriteos. Ahvatlev album oma peidetud sügavuses ja ilus, täis suurt muusikat ja lüürilisi ideesid. Kaunis muusika bändilt, kes on oma võimete tipus.”

“Seiklushimuline, suurepärane. Hiigelsuur samm bändi jaoks. Uus album tõestab, et mitte ainult hingamisruumi vajalikkus ei ole osade bändide jaoks oluline, vaid mingeid asju tasubki pikemat aega oodata.”

“Rikkalik, ideedest juhindunud album. Bänd suudab püsida iseendale vastavas olemuses ning samal ajal pakkuda ka uut kunsti, mida varasemalt nähtud pole.”

“Hümnilikud harmooniad, mis on mitmekesistatud kitarride, keelpillide ja trummide, järelemõtlemise ning kahetsuse hetkedega. See on muusika, mis on loodud selleks, et mõista, et Fleet Foxes on alati olnud rohkem või vähem seal, kus nad alati on pidanud olema.”

“Ilmselt Fleet Foxesi kõige eepilisem ja leidlikum album siiani. Tundub, et bänd on eemalolekust saanud korralikult kasu. Plaadi veenides on tunda uut adrenaliini jooksmas. Suurepärane tagasitulek!”

Fleet Foxes alustas oma uut rahvusvahelist turneed eelmise aasta kevadel. Tänavu 12. augustil ollakse laval Tallinnas, Nordea Kontserdimajas. Eestisse saabub Ameerika ansambel koosseisus Robin Pecknold (vokaal, multi-instrumentalist), Skyler Skjelset (multi-instrumentalist, vokaal), Casey Wescott (multi-instrumentalist, vokaal), Christian Wargo (multi-instrumentalist, vokaal) ja Morgan Henderson (multi-instrumentalist).

Piletid on müügil Piletilevi internetipoes, Piletilevi müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ja Selverites üle Eesti.