2013. aastal tuli kokku grupp eesti artiste, kelle kireks virtuoossed gruuvid ja eesmärgiks funk-soul muusika olemust tunnetada. Sündis tantsumasin nimega Lexsoul Dancemachine, kes avaldab sel nädalal oma debüütalbumi "Deus Lex Machina", mis ilmub duubelvinüüli, CD, digi ja purgiubade kujul!

4. detsembril esitletakse albumit Tartus kohvikus Aparaat ning 5. detsembril Tallinnas Sinilinnus. Mõlemal peol teevad kaasa oma avant-garde saundiga poolehoidu kogunud Estrada Orchestra, Jive Turkey DJ’d ja Old Friends Crew breikarid.

Hooandjate abi ja omade jõududega välja antav LP on siin kandis esimene funk-soul autorialbum, mis ilmub kaheteisttollise duubelvinüülina. Samuti annab bänd plaadi välja CD ja purgiubade kujul. Plaadil leiduvast laulust “Cookin’ Some Beans” inspiratsiooni saanud oapurk sisaldab endas digitaalset allalaadimiskoodi, seega üks lahe purk tagab nii maitse- kui kuulamiselamuse.

Kontserdile pealinnas eelneb pidu disko-tramm Pauliinel, mis sõidutab 50 õnnelikku mööda Tallinna kuni jõuab Sinilinnu lähistele Viru peatusse. Peotrammil sõidavad bändi albumile kaasa aidanud inimesed, Facebooki lehel toimuva loosimängu võitjad ja spetsiaalse „LEXSOUL TRAIN” pileti ostjad, mis tagavad kahele inimesele trammikoha, Sinilinnu kontserdipiletid ja kingitused. Esitluskontsertidel on juba saadaval ka ahjusoojad vinüülid ja CD’d, mis ootavad ainult koju viimist. Pidude eel tasub silma peal hoida ka Tallinna ja Tartu Facebooki sündmustel, kus loositakse välja nii tasuta pääsmeid, ube, CD’sid kui ka vinüül!

Lexsoul Dancemachine on toorest tantsujõust nõretav eesti funk-bänd Telliskivi karmidelt tänavatelt. Bänd sai kokku 2013. aasta sügisel ning ei ole sellest ajast saati enam tagasi vaadanud. Lexsoul Dancemachine põhikoosseisu kuuluvad Martin Laksberg basskitarril, Joonas Mattias Sarapuu klahvpillidel, Kristen Kütner klahvpillidel/soolokitarril, Jürgen Kütner kitarril, Caspar Salo trummidel ning Robert Linna mikrofoni taga.