“Revolutsioon” on Marija Aljohhina raamatul põhinev visuaalide ja Pussy Rioti muusikaga vürtsitatud lavastus. Ansambli liikmed alustasid kontsertide korraldamist 2011. aastal. Ansambel astus 21. veebruaril 2012 Kristuse Lunastaja kirikus Moskvas üles lauluga "Jumalaema, aja Putin minema", tantsides ikonostaasi ees. Kõik bändi liikmed vahistati ning 17. augustil 2012 määras kohus neile kaheaastased vanglakaristused.

“Revolutsioon” põhineb pundi ühe juhtfiguuri, Marija Aljohhina raamatul. See on Marija isiklik lugu Pussy Riotist, sisaldades muuhulgas nende legendaarseid protestiaktsioone värvilistes näomaskides, politsei eest varjamist, nende arreteerimist, Moskva vanglas veedetud aega ja juurdlust, kohtuprotsessi ja –otsust saata nad karistust kandma kaugelasetsevasse kolooniasse.

Etenduse “Revolutsioon” raames astuvad lavale Marija Aljohhina ise, Kirill Kanstantsinau, AWOTT (Asian Women On The Telephone ehk Aasia Naised Telefoni Otsas) – muusikaline psühhopunk duo ja VJ Vassili Bogatov. Tunnipikkust teost, mis räägib protestikunstist ja poliitilisest aktivismist vaenulikus riigis, juhatab Juri Muravitski ja selle on lavastanud Aleksander Tšeparuhhin. Videomaterjali on loonud Taisia Krugovõhh ja selle kunstilise külje eest on hoolt Katja Šeglova. Rock Cafés aset leidva ainulaase muusikaõhtu lõpetab vestlus publiku ja loomingulise trupi vahel, mida juhib Mary Jordan.

Näitlejad ja muusikud: Marija Aljohhina, Kirill Kanstantsinau, AWOTT (Asian Women On The Telephone ehk Aasia Naised Telefoni Otsas) – muusikaline psühhopunk duo
VJ: Vassili Bogatov
Videomaterjal: Taisia Krugovõhh
Videokunst: Katja Šeglova
Lavastaja: Juri Muravitski
Produtsent: Aleksander Tšeparuhhin
Kuraatorid: Eerik-Niiles Kross, Mary Jordan ja Kau Akadeemia

Pussy Riot astub Rock Cafés üles 2. juunil kell 20.00. Piletid hinnaga 35 eurot on saadaval Piletilevis.