Eelnevalt avalikustatud Positivuse artistidele lisandusid kuum Briti tõusev elektroonikatäht East India Youth, Islandi indie-elektrobänd Vök, Briti indie-rokkarid Peace, Ameerika new wave bänd Public Access T.V., Rootsi lauljatar Jennie Abrahamson, Briti laulja Indiana, elektroonikaprojekt Tropic ning Taani elektro-duett Rangleklods.

Noor Inglismaalt pärit muusik William Doyle on paremini tuntud kui East India Youth. Tema teise albumi „Culture of Volume“ (2015) ilmumine tekitas Briti muusikakriitikutes palju ärevust. The Guardian, NME ja mitmed teised paigutasid albumi kõrgekvaliteedilise muusika skaala tippu, võrreldes seda lausa Berliini-aegse David Bowiega. Doyle kombineerib säravad kommerts-pop meloodiad oskuslikult elektroonika ja 80ndate sünt-popi elementidega, luues nii täiesti oma dimensiooni. Sooja vastuvõtu osaliseks saanud debüütalbum „Total Strife Forever“ (2014) oli samal aastal nomineeritud Barclaycard Mercury muusikaauhindade jagamisel Aasta Albumi kategoorias.

Inglise indie-rokkarid ansamblist Peace annavad edasi nii palju positiivsust, et Briti ajaleht Independent tituleeris nad „indie uuteks kuningateks, kes näitavad positiivse mõtlemise tõelist võimu.“ Peace mitte ainult ei astu Briti rokk-gigantide Bluri ja Oasise jälgedes, vaid lausa taaselustab seda maastikku oma kergete ja sundimatute rütmide ja kitarri-riffidega. Tõestades, et naeratus ja siiras rõõm on parimad tujutõstjad, paneb Peace oma kuulajad end alati pikaks ajaks hästi tundma.

Reykjaviki uus eksperimentaalne indie-elektrobänd Vök on kiiresti kasvanud ühe põnevaimaks muusikaliseks avastuseks nii kodus Islandil kui ka välismaal. Trio on justkui sõõm värsket õhku neile, kes otsivad intellektuaalset ja emotsionaalselt erilist muusikalist elamust. Bänd esineb sel aastal mitmel suvefestivalil ning Positivusel on suurepärane võimalus nende maagilisi meloodiaid nautida.

Ameerika rokkarid bändist Public Access T.V. toovad endaga kaasa parimad osad Ameerika 80ndate new wave-st. New Yorki eelmise aasta üks enim kõneainet pakkunud uus bänd lummab nii publikut kui ka muusikatööstuse inimesi oma värske kõla ja huvitava vaatenurgaga. Hetkel töötab Public Access T.V. oma debüütalbumi kallal, mis ilmub Polydor Records’i alt, ning vallutab maailma kontsert kontserdi haaval.

Oma haldjalike vokaalide ja kauni olekuga juhatab Rootsi lauljatar Jennie Abrahamson publiku põhjamaisele rännakule. Tema soolokarjäär on hiljuti tõelise hoo sisse saanud ning äsja astus ta külalisesinejana üles oma muusikalise iidoli Peter Gabrieli tuuril. Jennie on loonud oma äratuntava muusikalise käekirja, kombineerides modernseid meloodiaid 80ndate elementidega ja rikkalik muusikaline taust rõhutab tema vokaalset võimekust ja unustamatut tämbrit.

Silmapaistvalt iseseisev ja väga naiselik Briti laulja-laulukirjutaja Indiana (ehk Lauren Henson) sai tuntuks 2014. aastal oma singliga „Solo Dancing“, mis jõudis Suurbritannia singlimüügi edetabelis 14. kohale, ning debüütalbumiga „No Romeo“, mis ilmus selle aasta alguses. Kõigepealt jäi ta silma Grammy nominendist heliloojale ja laulukirjutajale John Beckile. Mängides jõulisuse ja haavatavusega, pakub Indiana kuulajaile tõeliselt kaasahaaravaid ning südamlikke kontsert-elamusi.

22-aastane Londonist pärit multiinstrumentalist Chris Ward on tuntud kui produtsent, laulukirjutaja ja esitaja bändist Tropics. Balansseerides vintage sündi-saunde, bassi ja löökpille, avab Ward oma hinge ja südame maailmale, arutledes kuuluvuse, üksilduse ja iha teemadel.

Alates Taani duo Rangleklods sünnist saavad Skandinaavlased väita, et ka neil on oma Joy Divisioni laadne bänd. Muutes oma esinemised tõelisteks seiklusteks, juhib Rangleklods publiku läbi põneva elektrooniliste instrumentide maailma, lisades oma muusikale pidevalt uusi ja põnevaid dimensioone.

Üheksas Positivus Festival toimub Salacgrivas, Lätis, 17.-19. juulil. Lisaks eelpool nimetatud esinejatele astuvad festivalil üles ka Robert Plant and the Sensational Space Shifters, Placebo, Kasabian, St.Vincent, Basement Jaxx, Tom Odell, Jungle, Charli XCX, Lamb, Everything Everything, Fenech-Soler, Jack Garratt, Ewert and The Two Dragons, The Sound Poets, Kate Boy, King Gizzard & The Lizard Wizard, Triana Park, Max Jury ja Soak. Esinejatenimekiri täieneb peagi.

Piletid on müügil Piletilevis ning Positivus Festivali kodulehel www.positivusfestival.com.