Peaesineja, maineka Saksa plaadifirma Hands nimistusse kuuluv rhythmic noise artist Hezzel, tuleb Läti pealinnast Riiast ning on industriaalne alter-ego ambientlikule macabro-projektile. 2008 aastal loodud projekti muusika on mikstuur karmima elektroonilise muusika saundidest, meloodilisematest käikudest ja jõulistest murtud rütmidest. Vanakooli EBM´i sõpradele tuleb sel korral maiuspala Põhja-Soomest. 2012 aastal loodud Bodykomplex, on kahemehe projekt ja härraste debüütalbum "Karma"ilmub 16.oktoobril. Nagu ütlevad mehed ise: "See kõik on uhkusest mehelikkuse üle, lõbutsemisest ja elu mitte üleliia tõsiselt võtmisest"

Eestit esindavad sel korral tuntud alternatiivmuusikamaailma eestvedajate-arendajate sekka kuuluva Aivar Tõnso legendaarne ja klassifitseerimatu teknoprojekt, Hüpnosaurus. Esmakordselt astub BMB lavalaudadele ka festivalikorraldaja Anders Meltsi ja Kadri Sammeli bänd, Forgotten Sunrise. Esimene uues koosseisus salvestatud singel, "Guardian Curtains," ilmub novembris ning hetkel tehakse tööd ka uue kauamängiva kallal. Põnev uus kohalik artist nimega Tont kirjeldab oma loomingut järgmiste sõnadega: "Tegelikult on kõik mu kraam reisidest ja loodusest inspireeritud, mingi enda läbielatud kogemus, reis, matk... olen nagu selline vahendaja teistele, läbi muusika." Ja kirjeldab oma muusikat lõiguga Jaan Vahtra jutukogumikust "Kuldne laev" (1938), jutust nimega "Tondid tare taga": "Nii need tondid sinna tare taha tekkisid, kellest kõneleb vana rahvalaul. Nähtusi ja hääli, mida põhjalikult järele ei uuritud, peet tontideks ja vaimudeks. Tänapäeval ei saa tonte enam olla, sest inimesed on arukamad kui vanasti."

Leedust tuleb sel korral lausa kolm artisti, üks põnavam kui teine. Esimene neist, Obšrr on abstraktne dub´i mõjutustega noise artist, kes kirjeldab end kui neo-polka, mis flirdib delikaatselt teknoga, saatjaks uluvad müratuuled. Ühemeheprojekti, Lys, muusikat iseloomustavad ambient/drone suuremõõdulised struktuurid, kosmiline tundlikkus ning konstantselt pool-ärkvel olek. Vilkduja kirjeldab oma muusikat kui pseudofolk ja quabbareth segatuna molekulaarsete struktuuridega horisondil, taustal atmosfääre, magus-hapu trip-hop kõla ning orgaanilisi elektroonilisi saunde.

Festivalipiletid eelmüügihinnaga 10€ on tänasest müügis Tallinnas Kultuuriklubis Kelm, Vene 33. Festivalipäeval ukselt on pileti hind 15€.

Vaata üritust Facebookist!