Tänavu juba kaheteistkümnendat aastat toimuv “Kummardus Valgrele” on Pärnu suve üks olulisem muusikasündmus, kus läbi aastate on üles astunud rida Valgre loomingut tutvustavaid artiste.

“Kontserdi ideeks on hoida ja meenutada 1930ndate Pärnu kuurordi suvemälestusi ning hoida alal ja väärtustada armastatud muusiku ja helilooja Raimond Valgre loomingut ka tänapäeval,” rääkis kontserdi peaprodutsent Elina Kask.

Raimond Valgrele teevad traditsiooniliselt kummarduse valik armastatud artiste Eesti publiku tänastest lemmikutest. “Üles astuvad artistid, kellest osad laulavad Valgret tõenäoliselt ainult sellel ühel korral, sellel ühel kontserdil - näiteks Tanel Padar või Rasmus Rändvee,” lisas Kask.

Oma tõlgenduse Valgre lugudest toovad kuulajateni veel Liisi Koikson, Marvi Vallaste, Rolf Roosalu ja Vanemuise teatri näitleja Juss Haasma, kes osaleb ka selle suve teisel Raimond Valgrega seotud etendusel “Laul mis jääb” Draamateatris. Särava tervituse eesti estraadi generatsioonilt toob publikuni Heidy Tamme.

Raimond Valgre muusika vahele jutustab armastatud helilooja elust ja loomingust lugusid Mart Sander. Soliste saadab ansambel Urmas Lattikase juhatusel.

Lähemalt saab “Kummardus Valgrele” kontserdiga tutvuda siin.