Orbakaite huve Leedus esindav agentuur Makrokoncertas teatas esmaspäeval, et lauljanna avaldas soovi ise Leedut lauluvõistlusel esindada, kui sai teada poistebändi B’Avarija diskvalifitseerimisest.

Vaevalt siiski Orbakaite selle võimaluse saab, sest rahvuslikus voorus ta ei osalenud.

Hiljuti Leedu kodakondsuse saanud Orbakaite on end proovinud teostada nii näitleja kui ka lauljannana ning on Vene kõmuajakirjanike üks lemmikuid.

Reedel Tallinnas käinud Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) referentgrupp otsustas diskvalifitseerida Leedu ansambli B’Avarija laulu “We all”, mis oli ilmunud teise nime all juba varem.

Eurovisiooni reeglite kohaselt peavad kõik tänavused lauluvõistlusel osalevad laulud olema originaalsed ega tohi olla kõlanud enne selle aasta 1. jaanuari. Leedu laul oli aga ilmunud juba aastal 2001, kandes siis nime “Mes cia” (“Meie siin”), mis on tegelikult Eurovisiooni konkursi võidulaulu “We all” leedukeelne versioon.

Leedu rahvuslikus voorus jäi teisele kohale laulja Aivaras, kes esitas laulu “Happy You”. Varem väitis Aivaras, et ei taha Eurovisiooni lõppvõistlusel osaleda, kuid nüüd ei välista ta enam nii kindlasõnaliselt enda osalust 25. mail Tallinnas korraldataval kontserdil.

Eelvoorus kolmandaks jäänud ansambel Saules Kliosas on kinnitanud, et esitaksid oma laulu “Singing in the Night” heameelega Eurovisiooni finaalis, kui neil vaid selline võimalus avaneks.

Mullusel Eurovisioonil jäi Leedu ansambel Skamp 13. kohale.