Väljaande The Local andmetel on Xavier Naidoo Saksamaa muusikatööstuses tegutsenud küll juba viimased 20 aastat, kuid tema karjääri on varjutanud homofoobiasüüdistused ja vandenõuteooriad.

Näiteks on Saksamaa ametlik geiliit nõudnud uurimist seoses 2012. aastal ilmunud Naidoo ning Kool Savasi ühise albumiga Gespaltene Persönlichkeit. Nimelt on muusikud ühes palas samastanud geiinimesi pedofiilia, laste väärkohtlemise ja satanismiga ning laulus kirjeldatakse vägivaldseid fantaasiaid eespool mainitute suunas.

Samuti on mees näidanud suurt umbusku 2001. aastal toimunud 11 septembri terrorirünnakute suhtes ning väitnud, et kogu maailmale avaldatud versioon juhtumist on üks suur pettus.

"Ma hoolin väga Eurovisioonist. See võistlus toob riike kokku ja see on minu jaoks midagi väga erilist, loomulikult lähen ma sinna ja toon võidu koju," rääkis Naidoo kolmapäeva õhtul veebisaidile Eurovision.de.

"Tõotan laulda paremini ja ilusamini kui olen seda seni teinud. Näitan kolme minuti jooksul laval, et teeme Saksamaal muusikat kirega."

Laul, mida Xaiver Stockholmis esitama asub, pole veel teada - tähtis otsus jäetakse saksa televaatajate hoolde. 18. veebruaril esitab laulja telekanali Das Erstre otse-eetris kuus lugu, millest parim välja selgitatakse.