1.-4. juulini Tallinna Lauluväljakul toimuv Õllesummer on läbirääkimiste lõpusirgel ka teiste välismaiste staaridega. Eelmisel aastal olid festivali suurimad tõmbenumbrid Bastille ja Hurts ning üleelmisel Pet Shop Boys.

Placebo on oma muusikalise ja esinemiskuvandiga alati rõhutanud tundelise depressiivroki jõulisust. Paljud kriitikud on üksmeelel, et bändi juht Brian Molko näol on tegemist tänapäeva viimase gootlise-, punk- ja glämmroki superstaariga.

Originaalse helikõlaga Placebo eesotsas Brian Molkoga on oma mõjutused saanud David Bowie´lt, The Cure´ilt, Nirvana´lt, Sonic Youth´ilt, The Smashing Pumpkins´ilt ja paljudelt teistelet teerajajatelt.

Tänaseks seitse albumit välja andnud ansambli edulugu algas juba esimese kauamängivaga 1996. aastal. Kohe oma tegutsemise alguses õnnestus Placebol lava jagada mitmete muusikamaailma suurikoonide nagu Dawid Bowie ja The Cure´iga.

Glämmroki suund jätkus ka Placebo järgmisel plaadil. Muuhulgas salvestati coverversioon T. Rexi loost „20th Century Boy”, kurikuulsa filmi Velvet Goldmine soundtracki tarbeks. Samal aastal sai sai väga tuntuks ka superhitt „Every You Every Me”.

Järgnevatelt albumitelt on kriitikud enim esile tõstnud 2006. aasta plaati Meds, milles räägitakse palju narkootikumidest, sõltuvustest ja kaotusvalust. Üheks bändi kuulsaimaks looks on sealt pärit Kate Bushi loo „Running Up thet Hill” cover.

Suurtel maailmalavadel pidevalt tuuritav Placebo andis oma viimase stuudioplaadi „Loud Like Love” välja 2013. aastal.

Õllesummeri piletid on müügis Piletilevis.

Festivali järgmine välisesineja kinnitatakse lähipäevil.