Benny Andersson, Agnetha Fältskog, Anni-Frid Lyngstad ja Björn Ulvaeus lõid bändi 1972. aastal. Edu võtmeks olid meeleolukad ja energilised lood. Ja muidugi andis bändi kuvandile palju juurde seegi, et Björn ja Agnetha ning Benny ja Anni-Frid olid abielupaarid (abiellusid vastavalt 1971 ja 1978).

Ent ühel hetkel need illusioonid purunesid. Björn ja Agnetha lahutasid 1979. aastal, Benny ja Anni-Frid lahutasid kaks aastat hiljem. Bändi kaheksas stuudioalbum "The Visitors" ilmus 1981. aastal, kuid polnud nii populaarne kui bändi varasemad kogumikud.

Oli näha. et huvi grupi vastu väheneb. Ühtlasi hakkasid muusikud tegelema kõrvalprojektidega. Näiteks Näiteks Benny ja Björn hakkasid tegema koostööd Tim Rice'iga.

Bänd astus viimast korda lavale 1982. aasta 11. detsembril, mil nende esinemist sai vaadata telesaates "The Late, Late Breakfast Show". Pärast seda nad enam koos lavale ei astunud. Ametlikult lahkuminekust ei teatatud, ent ka hiljem viitasid muusikud eri intervjuudes, et ABBA kui selline jääb minevikku.

Avalikkuse ees võis neid koos näha viimati 2008. aastal, mil esilinastus film "Mamma Mia!". Esilinastuse järel väljaandele The Sunday Telegraph antud intervjuus ütlesid Benny ja Björn, et on välistatud, et nelik taas koos esineb. "Me ei astu kunagi koos lavale! Pole lihtsalt mingit motivatsiooni taas kokku tulla. Raha pole piisav põhjus. Ja tahame, et inimesed mäletaks meid noorte, energiliste ja ambitsioonikatena," märkis Björn.

Nüüd peab Björn sõnu sööma - teatas ju nelik eile, et tullakse taas kokku. "Me tundsime kõik, et pärast 35 aastat on aeg jõud ühendada ning taas üheskoos stuudiosse minna. Seega nii me tegimegi," seisab ansambli edastatud ametlikus teates.

Nad on stuudios salvestanud juba kaks uut laulu. Neist esimene "I still have faith in you" tuleb esmaettekandele ABBA tegemistest rääkivas telesaates.