Moskva Olümpiaareenil leidis täna õhtul aset järjekorras 54. Eurovisiooni finaalvõistlus. Võistluse pani kinni selge favoriit Norra. Prantsusmaad ei aidanud kuulus Patricia Kaas ja Saksamaale ei toonud punkte Dita Von Teese.

Punktid jagunesid järgmiselt:

1. Norra - Alexander Rybak "Fairytale" (387 punkti)
2. Island - Yohanna "Is It True?" (218 punkti)
3. Aserbaidžaan - AySel&Arash "Always" (207 punkti)
4. Türgi - Hadise "Düm Tek Tek" (177 punkti)
5. Suurbritannia - Jade Ewen "It's My Time"  (173 punkti)
6. Eesti - Urban Symphony "Rändajad" (129 punkti)

Edasised kohad jagunesid järgmiselt: Kreeka, Prantsusmaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Armeenia, Venemaa, Ukraina, Taani, Moldova, Portugal, Iisrael, Albaania, Horvaatia, Rumeenia, Saksamaa, Rootsi, Malta, Leedu, Hispaania ning viimaseks jäi Soome.

Eestile andsid hääli 20 riiki - 12 punkti saime Soomelt ja Slovakkialt; 10 punkti Islandilt, Lätilt ja Leedult; 8 punkti Venemaalt ja Poolalt; 7 punkti Rootsilt ja Moldovalt; 6 punkti Horvaatialt, Iirimaalt ja Ungarilt; 5 punkti Taanilt ja Kreekalt; 4 punkti Valgevenelt, Ukrainalt ja Aserbaidzaanilt; 3 punkti Küproselt ning 1 punkti andsid meile nii Saksamaa kui ka Rumeenia.

Eesti andis punktid järgnevalt: 12 Norrale, 10 Venemaale, 8 Islandile, 7 Aserbaidzaanile, 6 Rootsile, 5 Iisraelile, 4 Soomele, 3 Portugalile, 2 Leedule ja 1 punkti Albaaniale.

Hea lugeja! Kas sinu meelest võitis õige lugu?

VAATA VIDEOT: