Pidu saab alguse kell 20.00 ning sellega avab Tallinna suurim kontsertklubi oma kaheteistkümnenda hooaja ning on murdeikka jõudmise puhul teinud läbi värskenduskuuri. Üles astuvad Eesti rahvuslik aare Kukerpillid, getopungi gäng Kurjam, psühhofolgi duo Puuluup ning punkdisko punt Rebel Angel. Kontsertetteastete vahele mängivad tantsuks DJ-d Onu Bella ja Kristo Rajasaare. Piletid hooaja avapeole on saadaval Piletilevist hinnaga 8€, kohapeal 10€. Osta pilet SIIT

Lisaks alustab Rock Cafés tegutsemist uus värskete mõtetega meeskond ning klubi tegevjuhina haarab härjal sarvist meediamaastikul tuntuks saanud Mart Luik, kelle soov on panna klubi täiega hooga taas käima. "Tahame teha kvaliteetset, mitmekesise muusikavalikuga head programmi, tahame olla oluline muusikaklubi regioonis, tuues Eestisse nii rohkem välisartiste, kui pakkudes esinemis- ja korraldamisvõimalust regulaarselt ka headele kohalikele esinejatele ning korraldajatele,” kommenteerib Luik. Progammi koostab Tallinn Music Weeki meeskonnast Raimond Põldmaa ja turundust sama meeskonna spetsialist Kadri Sundja. Pressiinfot jagab samuti TMW'ga tegutsev Ingrid Kohtla.

Ajakava ja artistide tutvustus:

Kell 20.30 sooritab peo esimese kontsertetteaste elektroonika ja luuperitega rikastatud hiiu kandle duo Puuluup, kelle repertuaarist leiab meelepärast nii paduhipster kui puhta rahvamuusika hindaja. Ramo Tederi (Pastacas) ja Marko Veissoni tandemi kavasse on segatud seaded hiiu kandle traditsiooniliste lugudega, maailmamuusikaga flirtiv omalooming, ambientlikud vahekäigud ja tsitaadid eesti pungiklassikast.



Kell 21.30 astub lavale Eesti rahvuslik aare Kukerpillid. Üle nelja aastakümne rahvalaulude, kantrimuusika ja rockabilly varamuis sehkendanud ja kullaprooviga omaloomingut väljutanud „Kukrite“ viimase aja võidukaimaks vintpallideks on ehk kadestusväärne võime lõdva randmega võõraid lugusid kodustada – värskemaiks näiteiks The Cure’i loo “Lovesong“ kaver ning äsja „Rahva Oma Kaitse“ juubeliks valminud töötlus Mr. Happymani päkapikudisko-hitist "Las mina proovin siis ka".

Kell 23.00 tuleb Kukerpillide järel lavale üks Eesti algupäraseim ja ausama ütlemisega bande – aastast 1996 tegutsev Kurjam. Pärinedes ajast, mil kaabakad raudteerööpaid ja vaske varastasid, on Kurjam post-post-modernistlikku sajandisse hiivanud nii kahemõttelisi punkhümne kui ka iroonilise sisuga lorilaule, mis on olnud paljudele saatjaiks suureks kasvamise teel, saunapidudel ning kolmese bemmi tagaistmel.

Südaööl alustab peo viimase kontsertetteastega pealinna muusikamaastikule tänavu kevadel ilmunud punkätitjuudiga elektropopi bänd Rebel Angel. Selle underground-supergrupi moodustavad omaaegse sensatsioonilise grupi Stella jultunud kaunitarid Lotte Jürjendal ja Katrin Rätte, kellele sekundeerivad popkunstnik Kiwa ja teoloog-punkar Chungin. „Häppy trance acid horror speed rock house, letsgo!“ lubavad need mässuinglid peo finaalis mentaalset (loe: ägedaimat võimalikku) elamust.