Rodrigo Sanchez ja Gabriela Quintero lahkusid kodumaalt Mehhikost aastal 1999 ning alustasid oma muusikukarjääri Dublini tänavatel möödakäijaid kaunite kitarrihelidega rõõmustades. Tänaseks päevaks on flamenkost, rockist ja lausa heavy metalist mõjutusi saav duo välja andnud viis stuudioalbumit, kolm live-albumit ning ühe lühialbumi (EP).

Rodrigo y Gabriela senine karjäär on kulgenud tõeliselt värvikirevalt – nad on esinenud Valge Maja õhtusöögil president Obamale, olnud muusikaliseks külaliseks USA tuntuimate telesaatejuhtide (David Letterman, Jay Leno, Craig Ferguson, Jools Holland) autorisaadetes, esinenud mainekatel festivalidel (Glastonbury, Latitude, T in The Park jt) ning löönud kaasa erinevate hittfilmide helitaustade loomisel (näiteks Kariibi mere piraadid, Saabastega kass).

Nad on tuuritades maailmale mitu tiiru peale teinud, müünud üle 1,5 miljoni albumi ning nende kõige uuem plaat ‘9 Dead Alive’ viib kuulajad rändama duo kodumaa Mehhiko põnevatele ja käimata radadele. Muusikute kitarrimäng on tundeline, kõlab intiimselt ja kirglikult ning lavalt lausa kiirgab energiat, elegantsi ja muusikalist uuendusmeelsust.

Omanäoline peamiselt instrumentaalmuusikat esitav tandem Rodrigo y Gabriela annab 4. aprillil kontserdi Tallinnas, Nordea Kontserdimajas. Piletid on müügil Piletilevis.