Hiljaaegu on Kanye West meelehärmi tekitanud mitmel erineval rindel: Los Angeleses jäid fännid ilma pikisilmi oodatud kontserdist, mille räppar otsustas ära jätta kõiges mõni tund enne selle algust. Sacramento kontserdikülalised jõudsid poolteist tundi hilinenud räpparilt ära kuulata kolm laulu, misjärel laskus West 17(!)- minutilisesse sajatamishoogu, milles jõudis välja kutsuda ja maha teha Hillary Clintonit, Mark Zuckerbergi, Jay Z-d, Beyoncét, raadiotegijaid ning üleüldiselt pressi. Pärast 30 laval viibitud minutit heitis West mikrofoni käest, tuled läksid põlema ning kontserdikülastajatel paluti lahkuda.

Samuti on artist taas kinnitanud enda 2015. aasta MTV VMA auhinnatseremoonial antud lubadust kandideerida 2020. aastal Ühendriikide presidendiks. Varasemalt presidendirallis Hillary Clintoni toetajana avalikult välja astunud ja ka rahalise panuse andnud West teavitas eelmisel nädalal kontserdil (mida üllataval kombel ei jäetudki ära), et valima minna ta ei suvatsenud, ent kui oleks seda teinud, oleks tema hääle saanud Donald Trump. Kahtlemata tekitas ka see publikus ja meedias palju kära ning muudab järjest keerulisemaks võtta räppari igat eesolevat sõna mingisugusegi tõsidusega. Kanye jättis ära ka omajagu esinemisi novembri alguses abikaasa Kim Kardashiani röövlite lõksu langemise järel.

Kas menuräpparil on lihtsalt toss väljas, või on tema tembud ja ebausaldusväärse maine kujundamine osa küllaltki veidrast ja lonkavast äriplaanist, ei saa me vist kunagi teada. Jääb üle vaid põnevuse ja hirmuga oodata, mis tal tulevikus veel varuks on.