Bändil on kaasas oma valgus- ja visuaaltehnika, ning lavale astuvad nad täis-
live
- koosseisus, eesotsas Robert del Naja aka 3D ja Daddy G’ga.

“Vaadates tänavust Meltdowni programmi joonistub sealt selgesti välja kui mitmekülgsete mõjutuste ning huvidega bänd on Massive Attack ja milliseks kultuuriliseks sündmuseks nad nii festivali kureerides kui oma mitmetahulises loomingus võimelised on. Massive Attackil on sotsiaalne närv ja maailmatunnetus, mis on täiesti unikaalne” ütleb Meltdowni produtsent Glenn Max.

Bristoli elektroonilise dub’i duo ja trip-hopi rajajate Massive Attacki koostatud Meltdowni programmi tipphetked ulatuvad esoteerikast šokidiskoni ehk Jaapani 70ndate elektroonika- ja sünt-pop-legendi Yello Magic Orchestra üllatusvisiidist Londonisse ebamaise šoki-disko- diiva ning kunagise Andy Warholi muusa Grace Jonesi esimese täispika esinemiseni üle aastate.

Unustatud ei ole kitarre — üles astuvad punkarid Stiff Little Fingers, post-punkarid Gang of Four ja psühh-proge bänd Gong. Esindatud on loomulikult ka hip-hop, reggae ja orkestreeritud muusika.

Robert Del Naja ehk 3D selgitab: “Niidid, mida näete programmist läbi jooksmas, on kõik meie päritolu ja taustaga seotud. Seal on meie ajalugu dub’i, reggae ja hip-hopiga. See on see, mis meid kunagi üldse stuudiosse tõukas ja olemas on side, mis meil alati ka pungi ja new wave’iga on olnud.
Grace Jones astub üles täisprogrammiga, kus saab kuulda tema uusi lugusid plaadilt, millel veel nimegi pole.
Oleme tõsiselt elevil, et Grace nõusse jäi, disko ja ööklubi-saund oli Bristolis asendamatu, Grace Jones oli sel ajal meie kõigi jaoks üleloomulik olend ja ta on siiani üks eristuvamaid karaktereid maailmas.“

Nagu lubatud, on Meltdowni programmis olulisel kohal ka juriidilise abi läbi inimõiguste eest võitlev heategevusorganisatsioon Reprive, kellega Massive Attack viimasel ajal tihedat koostööd on teinud.

Näitamisele tuleb sel aastal parima dokumentaalfilmi Oscari võitnud „Taxi to the Dark Side“ Afganistaani taksojuhi vastuolulisest surmast.
Film kuulub kriitilisse seeriasse „Why Democracy?“

Filmivaatamisele järgneb diskussioon endise Guantanamo Bay vangi, Briti moslemi Moazzam Beggi ning Reprive’i asutaja ja juhi Clive Stafford Smithiga.

Täiesti unikaalne sündmus saab olema õhtu kui Massive Attack miksib laivis Heritage Orchestrat, kes kannab ette Vangelise majesteetliku soundtracki Blade Runner filmile, mis on olnud temaatiliseks ja stiililiseks mõjutuseks nii Massive Attacki Mezzanine kui 100th Window albumitel.

Massive Attack jõuab Eestisse kolm päeva enne kontserti, et valmistuda just Tallinnas ette suviseks tuuriks ja Meltdown festivaliks.

Bändi 2008 suve tuuri avakontsert toimub esmaspäeval, 9. juunil Tallinnas, Saku Suurhallis. Piletid on müügil Piletilevis ja Statoili müügikohtades.