Eeskätt elektroonikaduost Mimicry tuntud lauljatar Kene on aasta jagu vaikselt, ehkki mitte nähtamatult uue materjali kallal töötanud. Tema seni ilmunud kolm singlit “Black Dreams”, “Valley” ja “White Sugar” on võitnud nii muusikakriitikute kui melomaanist presidendi Toomas Hendrik Ilvese poolehoiu, tema isepäine imago ja esituslaad pälvinud ülistavaid võrdlusi feministlike ikoonide PJ Harvey ja Patti Smithiga. Koos Opium Flirtist ja Candy Empire’ist tuntud muusiku, lugudekirjutaja ja produtsent Ervin Trofimovi ja bändiga lubab Kene järgmisel neljapäeval Von Krahlis muusikaliselt ja visuaalselt jõulist etteastet.

Faun Racketi värske kauamängiv “Enter Projector” (Vitamiin Loft Records) koosneb kümnest süntesaatorite, dramaatiliste tekstide ja vokaalide ning „südamesõbraliku“ biidiga tembitud loost. Andres Lõo (Luarvik Luarvik, Opium Flirt) ja Talis Paide (Kosmosepealinn, State of Zoe) ühise ettevõtmise juured ulatuvad New Yorki, kus Lõo mõned aastad tagasi ajutiselt resideerus. Linnafaunast inspireeritud albumi helipildi eest vastutavad Lõo ja Paide ühiselt, tekstid on pärit nii Lõo kui Taavi Eelmaa, Paul Emmeti ja USA poeedi Langston Hughes’i sulest.

K-X-P on üleilma muusikaajakirjanduse suunanäitajate (Mojo, Pitchfork, Clash) ülistatud Soome „anti-bänd“. Punk-elektroonik ja produtsent Timo Kaukolampi juhtimisel krautroki motoorika, free jazzi, maksimalistliku popi ja nihilistliku pungi piire kompav K-X-P on tuntud oma pöörase rituaali mõõtu etteastete ja pigimusta huumoriga vürtsitatud manifestide poolest. Teiste seas selliste nimedega nagu James Blake ja Moon Duo tuuritanud bänd jõuab Tallinna oma teise, veebruaris ilmunud ja kriitikute kiidetud albumi “II” esitlustuuri raames, mis on neid käesoleva aasta jooksul viinud ka festivalidele nagu South by Southwest, Roskilde ja Flow.

Kontserdi visuaalse poole eest vastutavad VJ-d Kristin Pärn ja Emer Värk.

Piletid saadaval Piletilevis, hinnaga 8 eurot, uksel maksab sissepääs 10 eurot. 50 esimest saavad ukselt sisse erihinnaga 5 eurot.

Kuula-vaata Kene, Faun Racketi ja K-X-P lugusid: