Inglismaalt pärit noorel DJ-l on selja taga edukas aasta, saades hiljuti taasavatud Londoni superklubi Fabric resident DJ-ks. Ühtlasi on Clarke ka legendaarse Ben Klocki labeli Klockworks uusim liige ning tähistab seda kõike oma sünnipäeval 7-tunnise maratonsetiga.

Jay Clarke räägib, et peale seda kui vanemad talle 15-aastasena kinkisid rihm-ülekandega plaadimängijad, on tema kirg muusika vastu väljunud kontrolli alt. Oma muusikat produtseerib mees aastast 2009. DJ Mag mainis teda kui „artisti, kellel tuleks silma peal hoida” ning B. Traits mängib regulaarselt tema lugusid oma BBC raadio klubimuusikasaates. Tema looming on kõlanud üle Euroopa ööklubides nagu Berghain, Fabric, Warehouse Project, Doornroosje, Rote Sonne, Razzmatazz ja samuti Euroopa suurimatel underground muusikafestivalidel.

Publikul õnnestus mehega enne Tallinna esinemist ka lühike intervjuu teha.

Kuidas sa kirjeldaksid Londoni underground muusika hetke saundi?
Minu meelest Londonil pole päris enda saundi aga ma ütleksin, et see on väga rütmikas (groovy), intensiivne ja huvitav üheaegselt aga ennekõike on see korralik banging techno!

Mis teeb ühest DJ-st hea DJ?
Minu jaoks lugude valik ja oskus olla dünaamiline, mulle meeldib, kui kogu DJ-set on kui üks arenev lugu.

Sa teed Tallinnas pika 7-tunnise seti, kui tihti avaneb sul võimalus nii pikalt mängida?
Sellest tuleb minu kõige pikem avalik set. Olen DJ-na tuuritanud ainult aasta, aga selle aja jooksul on mul olnud võimalus mängida mitmetes imelistes linnades. Oma senise pikima seti mängisin Berghainis möödunud aastal ja see möödus imeruttu. Ma arvan, et need 7 tundi mööduvad sama kiirelt.

Mida võime sinu setilt oodata?
Ma võtan alati kaasa väga suure valiku muusikat aga 7-tunniseks setiks ettevalmistamine ei ole lihtne. Mulle meeldib iga oma set unikaalseks teha, seega kui ma tajun ära, mida rahvas ootab, siis sealt edasi hakkab juba minema. Ilmselt alustan sügavamate vaibidega ja ehitan loo üles sealt.

Sul on sel nädalavahetusel sünnipäev ja jääd Tallinnase kaheks päevaks. Kas sünnipäeval mängimine on teistsugune kui tavapäevadel?
See on esimene kord, kui ma sünnipäeval DJ puldis olen, seega mul pole kogemust millega võrrelda. Minu jaoks on sünnipäev aeg, mille veedan oma sõprade ja perega. Sel aastal veedan ma erilised 7 tundi uute sõprade keskel, see on uus kogemus, mida ootan põnevusega, samuti tutvumist teie linnaga.

Jay Clarke’i soojendab klubis 9/11 kodumaine tehnovõlur EXIT SAFE MODE ehk Margus Löve.