Liquicity plaadi- ja sündmuskorraldusfirma sai alguse kümme aastat tagasi Youtube’i kanalina, kuhu üks asutajatest, Maris Goudzwaard enda trummi ja bassi avastusi jagas. “Olin selleks ajaks varasemalt mõned aastat DnB’d kuulanud. Kui täitsa aus olla, siis suurem osa sellest mulle ei meeldinud, aga aeg-ajalt avastasin lugusid, mis kõlasid minu jaoks perfektsetena. Tahtsin neid valitud palu ka teistega jagada, sest ma ei saanud ju olla ainukene, kes sarnast muusikat enda ellu vajas,” paljastsab Goudzwaard Liquicity sünni tagamaad.

Kanal osutus väga populaarseks ja muusika viis Goudzwaardi peatselt kokku hollandlase Mark van der Schooti alias Madukiga, kellega üheskoos Liquicity Records asutati. Maduki singel “Avalon” sai plaadifirma esimeseks ametlikuks reliisiks ning seitsme tegutsemisaasta jooksul on label kasvanud suurimaks trummi ja bassi plaadifirmaks maailmas, kust on tuule tiibadesse saanud teiste seas Netsky, Fox Stevetson ja High Contrast.

Goudzwaardi ja Maduki koostööst sündis peatselt välja ka sündmuskorraldusfirma Liquicity Events. Esimene üritus toimus noormeeste kodulinnas Amsterdamis ning vaatamata koha väikesele mahutavusele oli sündmus väga populaarne ning võõrustas külalisi üle terve Euroopa. See andis korraldajatele tõuke võtta ette suuremad sihid ning tänaseks on tegemist pidudesarjaga, mille kõik sündmused üle Euroopa on välja müüdud.

Liquicity Estonia toimub sel reedel, 1. juunil algusega kell 22.00 Tallinnas, Kultuurikatlas.