Linnueurovisioonile on registreerunud kokku 17 riiki, kes peavad esitama ühe esindaja 25. märtsiks, teatas ETAle linnueurovisiooni korraldaja Veljo Runnel Eestimaa Looduse Fondist (EAF).

Täna avavad Tele 2, Eesti Ornitoloogiaühing ja EAF internetilehe www.birdeurovision.org, kus saab hinnata kümmet Eesti linnulaulu ning valida nende hulgast Linnueurovisoonil Eestit esindava kõige ilusama laulu või häälitsusega võistleja.

Internetist saab kuulata tikutaja, sookure, peoleo, soo-roolinnu, rohunepi, ööbiku, suitsupääsukese, laulurästa, mustpea-põõsalinnu ja punarinna laule ning hääli. Igale linnule saab anda punkte ühest kümneni. Eestit linnueurovisioonil esindav lind selgub 25. märtsiks ja selleks valitakse kõige enam punkte saanud laulja.

Euroopa ilusaima linnulaulu selgitamine toimub samuti internetilehel www.birdeurovision.org ajavahemikus 25. aprill kuni 25. mai 2002. aastal.

Linnueurovisoonil esindab igat riiki üks linnulaul, mille valib välja kohalik linnukaitse organisatsioon.

Linnueurovisiooni eesmärk on Eesti ja Euroopa linnustiku mitmekesisuse ja selle kaitsevajaduse propageerimine laiemale üldsusele.