Obituary alustas 1985. aastal nimega Xecutioner. Vahetult enne täispika albumi "Slowly We Rot" ilumist 1989. aastal vahetati nimi Obituary vastu. Bändi on kirjeldatud kui läbi aegade üht death-metali mõjukamat grupeeringut, 1990. aastal ilmunud albumit "Cause of Death" peavad kriitikud sama zhanri üheks viljastavamaks salvestuseks üleüldse. John Tardy vokaal on aga bändile väga iseloomulik kaubamärk.

Pärast 1997. aasta albumit "Back from the Dead" oli bänd niivõrd väsinud pidevast tuuritamisest, et see viis lahkuminekuni. Uus tulemine sai alguse 2003. aastal ning album "Frozen in Time" nägi ilmavalgust 2005. aastal. "Pärast kuueaastast pausi tundus justkui me oleks ärganud täpselt sellistena nagu olime. Tundus nagu me saund oli ajas külmutatud," ütles John Tardy. "See album ei ole uus tulemine, see on lihtsalt see, mida oleme koguaeg teinud - vaid uuem ja parem."

Obituary on 5. kohal Nielsen Soundscani süsteemis kui enimmüüdud death-metal bänd, albumit "The End Complete" on USAs müüdud rohkem kui 103 378.

Tänavu 30.juunil näeb ilmavalgust Obituary uus kauamängiv "Darkest Day".

Soodushinnaga piletid Obituary kontserdile hinnaga alates 295 kroonist tulevad müügile neljapäeval 23. aprillil Tallinnas kaupluses Lasering (Pärnu mnt) ja Tartus kaupluses Liivamäe muusikariistad (Munga tn). Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades algab piletimüük esmaspäeval 27. aprillil kell 10:00.