Bändi laulja Indrek Raadiku ehk Summeri sõnul on Tuberkuloited otsinud viimastel aastatel uut ja omast saundi ning nüüdseks ongi see leitud. “Stuudiotöös lõi kaasa meie algussaastate kitarrist, kes vahepeal teinud kaasa ansamblites Tanel Padar & The Sun ja Goresoerd. Just tema abiga oleme leidnud värske helipildi, mis annab meie lugudele uue energia”, selgitas Summer.

23 aastat tegutsenud menubändi uus singel peegeldab ammuste aegade igatsust ning taasleidmist. Albumi salvestamise idee tekkis bändil stuudios uue laulu salvestamise käigus. Oleme vahepeal saanud piisavalt puhata ja omi radu käia ning tundsime, et meis leidub piisavalt energiat ja ideid, et uuesti koos lugusid teha, salvestada ning kontserte anda.

Värske album salvestatakse Tuberkuloitedi lugude autori ja kitarristi Alar Aigro helistuudios, mis annab bändile võimaluse viimistleda oma loomingut täpselt nii kaua, kui maksimaalse tulemuse saavutamiseks vajalik. 1991. aastal loodud ansambli suurem läbilöök toimus aastal 1993, mil looga “Lilleke rohus” jõuti kõikide Eesti muusikaedetabelite tippudesse. 2014. aastal kuuluvad Tuberkuloitedi koosseisu lisaks Summerile ja Alar Aigrole veel trummar Olav Kund, kitarrist Margus Jürima, bassimees Andrus Uutsalu ning Meelis Laidvee klahvpillidel.