DJ Erkki Sarapuu sõnul on võiks neid pealtnäha soliidses vanuses haritud, esindusliku välimusega mehi pigem finantsvaldkonna kui meelelahutusega seostada, kuid nende saavutused elektroonilise muusika maailmas on aukartust äratavad. "Grant, McGuiness ja soomlane Siljamäki on olnud tantsumuusika sünni juures. Nad on oma projektidega pea kakskümmend aastat tegelenud, olnud nii Grammy nominendid kui maailma top 100 DJ-de edetabelis mitu aastat neljandal ja viiendal kohal, muudest autasudest rääkimata. Nende raadiosaateid “Group Therapy” ja “Trance Around The World” laevad alla ja kuulavad miljonid inimesed üle kogu maailma," ütles Sarapuu ja rõhutas, et tegemist on oma valdkonna vaieldamatute legendidega.

Above & Beyond loomingut iseloomustas Sarapuu kui intelligentset muusikat ning soovitas võimalusel ka vähemalt ühe korra elus nende šõud kogeda. “Kõik Above & Beyond lood on kuni viimse detailini viimistletud, alates harmooniate loomisest, erinevatest kõlapiltidest kuni sõnadeni välja. Kuulajat haaratakse endaga kaasa, toimub mingi areng, jutustatakse lugu, tekib tervik. Nende stiili kohta võiks kõige laiemalt öelda progressiivne meloodiline tantsumuusika. Sellist kvaliteeti ei suuda tänapäeval naljalt mitte keegi pakkuda,”lisas ta.

“Tegemist on esimeste Suurbritannia DJ-dega, kellele anti võimalus särada New Yorgis legendaarsel Madison Square Garden’i laval. Piletid sinna maksid järelturul kuni 700 dollarit. Ameerikas on nad hetkel ka väga kuum nimi. Mul isiklikult on õnnestunud neid Hollandis näha. Elamus oli väga võimas, efekti näol oli tegemist nagu ühe filmi või reisiga meloodilise tantsumuusika erinevate subkultuuride maailmas. Päris põnevaid ja erinevaid helisid kasutati, alustades Aafrika mingisugustest trummides kuni tänapäeva asjadeni välja. Ümberringi inimesed ikka uitasid seal täiega,” meenutas Sarapuu.

Electronic Family festivali soovitas DJ külastada juba ainuüksi selle hollandlaste pakutava tehnilise kvaliteedi ja põneva visuaalse lahenduse tõttu. “Tegemist on esimese korraga, kui see sündmus oma kodulinnast väljub, saame Amsterdami kogemuse Eestist lahkumata! Tean, et ürituse eestvedajatel on plaanis ka festivali alale harjumuspäraselt erinevalt läheneda, seega ootan ma juulis toimuvat sündmust suure huviga.”