"Tänaseks on lugusid laekunud täpselt kaks tükki," rääkis Publikule ETV meelelahutustoimetuse juht Mart Normet. "Kusjuures need saabusid majja 7. detsembril ehk ilmselt ajasid nende autorid lugude esitamise tähtaja sassi. Möödunud aastal oli see tõesti detsembris, seekord aga 7. jaanuaril!"

"Nii et hetkel on 8 kohta finaalis veel justkui vabad!" muheles Normet.

Normeti sõnul näitab kogemus, et valdav osa lugudest saabubki viimasel päeval ja neist lõviosa viimastel tundidel.

Nii mõnigi eelmisel aastal finaalis osalenud laulja on aga teatanud, et sel korral nad lauluvõistlusest osa ei võta. Näiteks ei plaani Eesti Laulul osaleda möödunud aasta võitja Sandra Nurmsalu, kes oma bändi Urban Symphonyga Eurovisiooni lauluvõistlusel edukalt Eestit esindas.

Vaata videost, mida räägib Sandra Eesti laulu kohta:

Samuti ei kavatse osaleda eelmisel aastal napilt kaotanud Laura. "Üks aasta tasub alati vahele jätta," rääkis Laura.

Rolf Junior, kes Publikule antud intervjuus veel oma osalemises kahtles ning arvas, et pigem jätab konkursi sel aastal vahele, on tänaseks hetkeks meelt muutnud ning tiirleb taas täie hooga karussellil.

Vaata, mida räägivad Eesti laulu kohta Laura ja Rolf:

"Eesti Laulu produtsent Heidy Purga on olnud kontaktis paljude bändide, artistide ja autoritega, kes on lubanud kindlasti osaleda," kinnitas Normet, et ilma lugudeta konkurss kindlasti ei jää. "Ma arvan, et pärast eelmise aasta "Eesti laulu" edukat algust, saabub ka sel aastal palju laule, mille seast valib žürii parimad välja."

"Chalice'i, Köögi ja Stereo Chemistry finaali jõudmine on heaks eekujuks kindlasti ka neile, kelle muusika käib mööda alternatiivsemaid radu," usub Mart Normet, kes ise ootab, et mõni Eesti metal-bänd julgeks samuti lavale astuda.

Sel aastal on Eesti Laulu konkursile lugude esitamise 7. jaanuaril kell 15.