Reedel 12. juulil astuvad üles eesti kõige popim indieroki grupeering Vaiko Eplik ja Eliit, krautroki sugemetega tume ja tantsuline Cleaning Women Soomest, elektroonilis-psühhedeelne trio Ajukaja, Mart Avi & Steve Vanoni, elektro duo Niwea ning krautroki kivintett Kurws Poolast, psühhedeelse indie-pop bändi Mirabilia liikmete seikluslik kõrvalprojekt Rabimilia ning Taavi Peterson, kelle kontserdiga avatakse Patarei rannas Urmas Alenderi nimeline purskaev.

13. juulil sütitavad südameid Soome pungi legend Pelle Miljoona, 90ndate kultusbänd Metro Luminal, Islandi tõusev folktäht Myrra Ros, Leedu folkar Mmpsuf, Ukraina live techno artist Stanislav Tolkachev, Läti live house'i duo Elvi/Dunian, Poola ämbiendilegend Dawid Szczesny, kes astub üles koos kohaliku ämbiendiprodutsendi Kaido Kirikmäega, Islandi ekperimentaalelektroonik Ruxpin, meie oma ja vahetu dreampopi diiva Zebra Island, futu hip-hop'i prints Tommy Cash ja paljud teised.

Lisaks kontsertitele on festivalil esindatud linna parimad peosarjad. Inimesi tantsitavad legendaarne Mutant Disco, linna kuumim housemuusika sari Jäck, technosarjad MÜRK ja Parmani People, tantsupeod Kalamari Unioon ja Indie Disco, Supapyx Soundsystem'i omadisainitud helipark ning Kalamaja audiohuligaanide KLDR'i set-up. Värvi ja vaimsust lisavad Kilulinna hipikommuuni kureeritav Peeter Paani Mahelava ning Hare Krishna veedaliku teadmuse ja maiustuste vennaskond.

Poola invasioon

Poolast saabub seekord suurem delegatsioon, kuhu kuuluvad lisaks muusikutele ja kunstnikele ka Asymmetry showcase muusikafestivali korraldusmeeskond. Nimelt juuni alguses kuulutati välja konkurss Eesti bändidele, kes soovivad osaleda järgmisel Asymmetry festivalil. Patareis astuvad üles konkurssi kolm finalisti, kelle hulgast valitakse omakorda välja üks ja ainuke, kes saab võimaluse esineda ühel olulisemal alternatiivmuusika sündmusel Poolas, mis toimub 2014. aasta sügisel Wrocławis.

Igavus liidab, meelelahutus lahutab.

Peale üleelusuuruse koguse muusika tegutseb festivali raames rida tuntud ja tundlike kunstnike nagu Raoul Kurvitz, Kiwa, Erkki Luuk, Sandra Jõgeva, Alan Proosa, kui nimetada vaid mõningaid. Nad võtavad läbi töötubade ja performance'ite jõudu katsuda igavuse fenomeniga. Nimelt sel korral on festivali läbivaks teemaks "Igavus liidab, meelelahutus lahutab. Miks igavus? Kui vaadata, millises tohutus meelahutuse mullis me elame, siis tekib vägisi küsimus, kas meil enam reaalsusega kontakti polegi. Või mis see reaalsus üldse on? Kas igavus võib olla uks reaalsusesse? Meelelahutus pakub võimalust iseenda eest põgenemiseks, aga miks me eelistame ilusat mulli tõele? Kas meelelahutuskoguste paisumine viitab sellele, et igavust tuleb muudkui juurde või kasvab lihtsalt meie hirm tühja aja ees?

Samas on igavus ka teatud seisund või tunne, mis eelneb igasugusele loomingulisele tegevusele. Seda tunnet kirjeldab kõige paremini vajadus luua midagi uut selmet rahulduda olemasolevaga. Loomingulisus on midagi, mis on omane igale inimesele. See ühendab meid. Seevastu meelelahutus paneb meid unustama oma sisemist kirkust ja eraldab meid teineteisest tumeda seinaga. Ärameelelahutatud inimene on tuim, passiivne ja apaatne svamm. Festival kutsubki üles mitte anduma odavale meelelahutusele, vaid nautima igavust, olema vaba ja loominguline.

Samuti on üks festivali prioriteete jätkuvalt ümbruskonna probleemidele tähelepanu juhtimine. Festivali asupaik on mere ääres vanalinna vahetus läheduses, ent ometi on tegemist söötis ja nukra ilmega alaga, mis lausa karjub harimise ja mõtestatud tegevuse järgi. Festivali korraldajad soovivad tutvustada seda unikaalset piirkonda ja sinna rohkem elu tuua lootuses, et ehk jääb mõni seeme sealsesse pinda pidama ja idanema ning ajapikku saab sellest kohast tõeliselt atraktiivne ja headest ideedest püsivalt laetud piirkond.

Festivali väravad avatakse reedel 12. juulil kell 12:00, laupäeval 13. juulil kell 12:00 Homeless Couture moetäikaga ning kuni 18:00ni on pääs festivali alale tasuta.