Selle aasta värvikamatest artistidest tõstavad Kultuuritolmu kuraatorid esile elektroonilise kallakuga artrock kombo Badass Yuki, post-retropunk kamba St Cheatersburg, kantrikütjad ansamblist Ringhold ning uuspsühhedeelia laineharjal rokkiva Rootsi bändi Ra. Mitmed esinejad jäävad hetkel veel saladuskatte varju, kuid üks on kindel — festivali muusikaline programm algab ja lõpeb diskori helde käega heebli kallal.

Lisaks eriilmelisele muusikute paletlile ei puudu ka seekordselt Kultuuritolmult etendujad, silmamoonutajad ja kõhurääkijad. Taavet Juudas Iskariot viib läbi bandžoseminari, Kristina-Maria Heinsalu ja Doris Feldmann puurivad hirme etendusega “Carefree=fear free”, Iisraelist pärit Shany Birenboim kannab ette tantsu- ja luulenumbri “Der Shaumreiter scheitert in einem Raum voll Scheiter”, poolatar Iga Świeściak’i tantsuperformance “Skin scroll" uurib lahkuminekute rituaale, audiovisuaalseid multimeedia trippe keevitavad Renzo Alexander Van Steenbergen, Emer Värk, Mihkel Maripuu ja co, Henri Hütt uurib oma etteastega ala, mis jääb déjà vu ja meenutuse vahele, kirjastus ;paranoia esitleb raamatut "Raul Velbaum" ning kogu virrvarri võtab kokku Kalifornia päikesepoiss Steve Vanoni performance "Bestonia's G-random Championship & Summer Backward’s foot race Kultuuritolm 2016".

Juba teist aastat järjest rullub 1. juulil toimuv Kultuuritolm 2016 lahti Telliskivi Loomelinnakus asuvas Punases Majas. Vaata üritust ka Facebookis!