Kuigi Ülle Tomingal on seljataga aastakümnete pikkune lavakarjäär laulja ja tantsijana, tunnistab ta, et tänaõhtune etteaste otse-eetris on talle mingil määral väljakutse. „Ma võisin küll 20 aastat tagasi esineda kuus päeva nädalas, aga nüüd puudub mul juba pikka aega praktika laulda mikrofoni ja esineda koos livebändiga. Kui ei ole nendega kaua aega kokku puutunud, võivad need muutuda segavaks faktoriks,“ ütles Toming. Siiski usub ta, et proovide käigus harjub uuesti mikrofoni laulma. Laulmisega ei ole Ülle siiski lõpparvet teinud, juba kolm aastat laulab ta Laagri naisansamblis „Pihlamari“, need esinemised toimuvad aga a cappella.

Igapäevaselt töötab Toming Tallinna Ülikooli Kunstide Instituudis tantsukunstiõppejõuna, andes ka muusikaosakonna lauljatele lavalist liikumist. Peagi ilmub naise sulest ka kolmas raamat. „Kirjanik on minu kohta kindlasti palju öelda, olen kirjutanud paar õpikut ja mõned artiklid ja nüüd, 1. novembril toimub mu uue raamatu esitlus,“ rääkis Toming. Naise sõnul on kirjutamine väga hea teraapiavahend ning ennekõike on teda sundinud sule haarama elus ette tulnud rasked hetked.

Peagi ilmavalgust nägev raamat „Süda paberil“ räägib inimestest, kes on Ülle elus mänginud tähtsat rolli, nagu tantsupartner Mait Agu ja kadunud abikaasa Jüri Krjukov ning Ülle eeskujud balletilaval. „Mul on kergem kirjutada ikka kogemustest läbi enda eluprisma, väljamõeldud muinasjutumaailma ma minna ei oska,“ ütles Toming.

Täna õhtul taas üle pika aja rambivalguses olev Ülle usub, et kuna neil Koiduga on mõlemal suur lavakogemus, siis peaks kõik minema suurepäraselt.