Unustamatuks muutis kontserdi aga ülevoolav energia millega bänd
kohaletulnuid kostitas ning käegakatsutav kontakt tuhandete fänniga. Ei
mingit ülepakutud teatraalsust ega kirevat kostüümidraamat, see oli
100% aus ja ehe Metallica nagu fännid teda 27 aastat on tundnud. Ligi kaks tundi kestnud etteaste jooksul esitas Metallica lugusid nii viimaselt Death Magnetic albumilt kui ka vanemaid maiuspalasid. Silmnähtavalt olid vanemad lood need mis publikule uue käigu sisse lükkasid.
 

Kontsert sai alguse pilkases pimeduses, kus mastaapse lasershow kestel vaid bändi eesliinimees James Hetfield oli välja valgustatud. Peale avalugu täisvalgusesse löödud Saku Suurhall oli täis fännide eufooriast moonutatud nägusid ja ülestõstetud käsi. Ei mingit kahtlust, see kontsert oli üle ootuste.

Edasi toimus show juba täis valguses, millele lisasid efekti aeg-ajalt laest alla liikuvad Death Magnetic albumi sümboolika kohased kirstude metallist imitatsioonid. Liikuvatest detailidest rääkides ei saa mainimata jätta Lars Ulrichi mini-trummilava mis kontserdi käigus samuti oma 360* pöörde tegi, ikka et kogu publik parima elamuse saaks. Kitarridega bändiliikmed tormasid energiliselt mööda avarat lava ringi ning andsid endast viimase publikuga suheldes. Omaette unustamatu oli 1988a And Justice For All albumilt pärit loo One esitus, mille sissejuhatavas osas lava tõeliseks sõjatandriks muudeti - kõrvulukustavad plahvatused ja laeni ulatuvad leegid. Kahetunnise kontserdi finaaliks pakkus Metallica fännidele pallimerd ja mitte tavalist vaid sadakonda bändi logoga rannapalli mis laest alla lasti.
 
Tallinnas ja kogu aprillikuu kontsertide vältel on Metallica soojendajateks prantslaste Gojira ja hiljuti taasühinemise läbi teinud ning värske albumi ilmutanud Fear Factory. Ürituse taset näitab juba asjaolu, et mõlemad need bändid oleks vabalt võinud olla ükskõik millise Eestis asetleidnud muusikaürituse peaesinejateks. Kahjuks kõlasid mõlemad bändid pühapäeval aga "poolikutena". Mitte, et bändid oleks kehvalt esinenud vaid vaiksem heli, tagasihoidlik valgusshow ning 360* lava kasutamata võimalused tegid meele kurvaks. Aga eks selline ole juba soojendajate saatus.
 
Kui nüüd püüda võrrelda eelmisi Tallinna Lauluväljakul toimunud Metallica välikontserte ning Saku Suurhalli sisekontserti, siis oleks see tõenäoliselt suhteliselt tänamatu tegevus. Mõlemal on oma plussid ja vajakajäämised. Lauluväljak suudab oma mahu poolest kaasata kordi suuremat rahvamassi aga 360* lavaga sisekontsert mahutab omakorda 3-4x arvukama esirea ning vahetuma kontakti publikuga. Kindel on aga üks, võitjad on need fännid kes seda legendi mõlemas versioonis oma silmaga näha on saanud.
 
Tallinna suurkontsertidele omaselt kohtas Saku Suurhallis rohkelt soome keelt kõnelevaid külastajaid, tõsi mitte arvukalt kui päev varem Riias toimunud kontserdil eesti keelt kuulda oli. Järgmine Metallica tuuri kontsert leiab aset 20. aprillil Vilniuses.

Vaata lugejate saadetud fotosid! Saada meile enda tehtud fotosid meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!